ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові працівники 63 підприємств очікують на виплати заборгованої зарплати

|

Заборгованість із виплати заробітної плати Львова станом початок червня 2014 р. наявна на 63 підприємствах на загальну суму 22,4 млн грн. Про це Львівському порталу  повідомили у Головному управлінні статистики у Львівській області.

Зокрема, порівняно із минулим місяцем, у червні заборгованість зменшилась на 0,8 млн грн, порівняно із аналогічним періодом 2013 року – на 12,7 млн грн та порівняно із початком року – на 9,6  млн грн.

З метою покращення ситуації на підприємствах-боржниках усіх форм власності та погашення заборгованості з виплати заробітної плати, розроблено план заходів, щотижнево проводяться засідання комісії, на яких першочергово заслуховують керівників підприємств-боржників, що допустили таку ситуацію. У результаті  здійсненої роботи районні адміністрації та керівники заборгованості проводять аналіз показників у частині погашення заборгованості з виплати заробітної плати. Щодо керівників підприємств, які зловживають посадовими обов’язками та не вчиняють дій з метою ліквідації заборгованості, скеровано 142 листи в органи прокуратури, 25 – в Територіальну державну інспекцію з питань праці у Львівській області, 56 – в міліцію, та 33 – в Державну податкову інспекцію у районах міста Львова.

Питання погашення заборгованості з виплати заробітної плати знаходиться на контролі Львівської міської ради, відтак вона систематично вживає заходи з метою ліквідації цієї проблеми.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *