ОСТАННІ НОВИНИ

Як допомогти армії, якщо ти у Львові

|

Бронежилети та каски, консерви і ліки українські солдати в зоні АТО швидше отримують від волонтерів, ніж від власних тиловиків. «Закупи» дізнались, в який спосіб львів’яни можуть долучитись до цих ініціатив, передає кореспондент Львівського порталу.

У п’ятницю та суботу, 27 та 28 червня, у гіпермаркеті «Рукавичка», що на Луганській, 6, діятиме пункт збору продуктів, ліків та предметів гігієни для солдат, що служать в зоні антитерористичної операції на сході України. Речі для військових збирають волонтери спільноти «Допоможи фронту». Волонтери працюватимуть з 10:00 до 18:00. Приносити просять продукти тривалого зберігання – консерви, крупи, макарони, сіль та цукор.

Збір продуктів для бійців АТО громадські активісти організовують не вперше – такі акції регулярно відбуваються на ринку «Шувар», а на минулих вихідних вперше провели у «Рукавичці». Волонтери кажуть, що городяни радо відгукуються на ініціативу – минулої суботи в гіпермаркеті вони зібрали близько 400 кг круп та макаронів, понад 500 банок рибних та м’ясних консервів, 130 банок згущеного молока, а також кілька ящиків солодощів, чай, каву та предмети гігієни.

Допомогти фронту можна не лише продуктами та речами, а й грошима, які волонтери використовують для купівлі необхідної військовим амуніції та технічних засобів. Рахунки, на які можна перераховувати гроші, шукайте на сторінці спільноти у Facebook’у.

Спільноту «Допоможи фронту» створив Сергій Глотов, і допомагає вона, зокрема, військовим 80-ї окремої аеромобільної бригади, що перебувають зараз у Луганську.

Львівськими солдатами також опікуються Ольга Олександрівська (допомагає військовим з 80-тої окремої аеромобільної бригади), Ольга Собко (допомагає військовим з 24-тої окремої “залізної” механізованої бригади), Любов Возняк та Марта Бухтяк (допомагають військовим з 3-го батальйону територіальної оборони). Любов Возняк, до прикладу, зараз збирає кошти на тепловізор для військових. «Задача на мегашвидкість. Нам треба за 2 дні зібрати 11 тисяч гривень на тепловізор для 1 стрілецької роти 1 взводу 3 батальйону», – написала вона на своїй сторінці у Facebook’у. Рахунки, на які волонтери просять перераховувати гроші, можна знайти на їхніх сторінках у соцмережі.

Львів’яни, що мають шенгенські візи, можуть долучитись до «Операції Мурахи», яку проводить «Народна самооборона Львівщини». Організація закуповує на кошти підприємців-спонсорів через свій Центр забезпечення армії вживані кевларові шоломи, бронежилети та різне спорядження та обладнання для військових у країнах ЄС. Перевезти придбане добро через кордон можна лише «уроздріб» – перенісши з Медики до Шегинь в руках по одному шолому чи бронежилету.

Інші волонтерські групи, які допомагають армії харчами та амуніцією:

Фонд допомоги країні Крила Фенікса. Організована киянином Юрієм Бірюковим група взяла під свою опіку 25-ту окрему повітряно-десантну бригаду з-під Дніпропетровська, 79-ту окрему аеромобільну бригаду, 72-гу та 30-ту окремі механізовані бригади, 26-ту артилерійську бригаду, а також третій та восьмий окремі полки СпПр ГУР Міноборони. За зібрані гроші військовим розвідникам волонтери купують амуніцію, засоби зв’язку, продукти та ліки.

ATO Angels. Група, організована киянкою львівського походження Мар’яною Шиманович, зараз допомагає прикордонникам, а раніше допомагала військовим з 80-ї окремої аеромобільної бригади. На зібрані гроші купують обладнання і продукти.

Армія SOS. Волонтери допомагають військовим на передовій усім необхідним, починаючи від продуктів, закінчуючи технічним обладнанням.

Ще більше інформації про те, якої допомоги потребують військові в зоні АТО, є на спеціалізованому сайті ArmyHelp.com.ua.

Фото: Facebook/Допоможи фронту

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *