ОСТАННІ НОВИНИ

Росія хотіла напасти на Україну під виглядом військ ООН – Турчинов

|

Спікер Верховної Ради Олександр Турчинов заявив, що Росія збиралася почати повномасштабне вторгнення в Україну під виглядом миротворчих військ ООН. Про це політик розповів в інтерв`ю LB.ua.

«Російські війська були сконцентровані уздовж нашого кордону з півночі, сходу і півдня. Це були потужні угруповання з бронетанкової технікою, артилерією, авіацією і т.д. Передові підрозділи, перефарбовані в кольори миротворчій місії ООН», – розповів О.Турчинов.

За словами Турчинова у Криму було 46 тис. російських військових проти 5 тис. українських.

«Що ми могли їм протиставити? Тільки в одному Криму у росіян було 46 тисяч осіб, а в Міноборони змогли зібрати з усієї країни зведене угруповання, яке налічувало близько 5 тисяч чоловік. І що було робити? Під танки їх кидати, посилати на гарантовану смерть? «- додав О.Турчинов.

На його думку, Росія хотіла використати Крим як привід для початку агресії із захопленням усього південно-східного регіону України.

«Росія вторглася до Криму. Вторглася, розраховуючи на те, що в підсумку проллється кров і під цим приводом – нібито захисту співвітчизників – можна буде ввести війська на континентальну Україну. Спочатку Крим розглядався ними як плацдарм. Плацдарм для повноцінного вторгнення, із захопленням Донецької, Луганської, Харківської, Одеської, Дніпропетровської, Херсонської та Миколаївської областей», – сказав О.Турчинов.

Коли план вторгнення провалився, в Кремлі запустили план масштабної дестабілізації в цих регіонах, додав Турчинов.

Фото: censor.net.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *