ОСТАННІ НОВИНИ

Підписана Асоціація є підготовкою до вступу України в ЄС – Порошенко

|

Сьогодні в Брюсселі Україна підписала Угоду про асоціацію з Європейським Союзом. Від імені нашої держави підпис поставив Президент Петро Порошенко, від Європейського союзу – голови всіх держав, які входять до ЄС. Про це Львівському порталу повідомили в прес-службі Президента України.

Підписуючи Угоду Петро Порошенко наголосив, що діє від усієї України і Криму також.

 «Це символ долі і прагнень, які не можна зруйнувати, для людей, які пожертвували своїм життям та здоров’ям для того, щоб це відбулося. І це найсильніше нагадування того, що люди мають прагнути жити краще», – заявив у своєму виступі перед підписанням Угоди Президент України.

Петро Порошенко також підкреслив, що сьогоднішня Угода – це інструмент підготовки майбутнього приєднання України до Євросоюзу.

«Підписуючи Угоду про Асоціацію з ЄС Україна, як європейська держава, яка має однакові з Європою цінності – верховенство закону та свободи, наголошує на майбутньому членстві України в ЄС», – заявив Президент.

Окрім того Петро Порошенко зауважив, що підписуючи Угоду, Україна обіцяє, що буде впроваджуватиме реформи, але це документ також і спільної відповідальності.

«На тлі політичної асоціації Європейський Союз буде робити все, щоб підтримати наш суверенний вибір, боронити нашу українську незалежність та територіальну цілісність», – висловив очікування Президент України.

За словами Петра Порошенка, Україна й надалі впроваджуватиме болючі реформи задля подальшого успішного розвитку.

«Підписуючи Угоду, Україна обіцяє і надалі впроваджувати реформи… Шлях реформ буде не легким, болючим, але вони є основою подальшого успішного розвитку України. Україна готова розпочати їх впровадження та виконати всі взяті на себе зобов’язання… Для того, щоб все це працювало, ми готові до ратифікації», – заявив Президент України.

Окрім того Петро Порошенко висловив надію, що ратифікація підписаної Угоди відбудеться також швидко.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *