ОСТАННІ НОВИНИ

Українців знову кличуть на Євромайдан

|

Українців кличуть вийти на Майдан Незалежності в Києві 27 червня о 16 годині, аби відсвяткувати підписання Угоди про асоціацію з ЄС. З такою ініціативою виступила Європейська програма “Центр UA“.

Ініціатори нагадують, що саме після того, як екс-прем`єр Микола Азаров зупинив підготовку до підписання Угоди про асоціацію, українці вийшли на Євромайдан, який переріс у Революцію гідності, пише УП.

“Пропонуємо вам, друзі і колеги, прийти 27-го червня на місце, де починалася наша з вами європейська історія – Майдан Незалежності”, – йдеться в повідомленні.

У програмі святкування “Ода Радості у виконанні симфонічного оркестру + люди, які були в перші дні на Майдані у листопаді 2013-го: ми – громадянське суспільство, ми – студенти найкращих вишів країни, ми – медійники, які творять нову і чесну журналістику, ми – небайдужі громадяни своєї держави”.

Як відомо, у п`ятницю, 27 червня Україна повністю підписала Угоду про асоціацію з Євросоюзом.

Підпис від України під економічною (заключною) частиною Угоди поставив президент Петро Порошенко та лідери усіх країн-членів ЄС.

Після того, як у листопаді 2013 року екс-президент Віктор Янукович відмовився підписати Угоду про асоціацію з ЄС в Україні почались масові акції протестів, які отримали назву Євромайдан.

В його результаті в Україні відбулась зміна влади, а Янукович зі своїм оточенням втік із країни в Росію.

Політичну частину Угоду про асоціацію підписав прем`єр Арсеній Яценюк 21 березня у Брюсселі.

Фото: vidomosti-ua.com 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *