ОСТАННІ НОВИНИ

Рятувальний коридор із зони АТО можуть відкрити на наступному тижні

|

Коридор для евакуації мирних жителів із зони антитерористичної операції в Донецькій та Луганській областях може бути відкритий на наступному тижні. Про це на брифінгу заявив радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк, передає кореспондент РБК-Україна.

“На даний час відпрацьований механізм оповіщення людей на той момент, коли коридор буде відкрито. Мінінфраструктури буде надавати транспорт, оброблені елементи медичної допомоги, відпрацьовані механізми надання соціальної допомоги. Також відпрацьований механізм щодо ідентифікації осіб, які будуть виходити з зони АТО спільно з СБУ, МВС та ВСУ”, – розповів Шкіряк.

При цьому він зазначив, що існують побоювання щодо військових провокацій проти колон біженців.

“Сьогодні наше головне завдання полягає в тому, щоб максимально забезпечити охорону людей. Щоб, не дай бог, не відбулося жодних провокацій з боку бойовиків і терористичних груп”, – зазначив Шкіряк.

Він підкреслив, що влада готова до початку виходу біженців.

Нагадаємо, раніше Шкіряк заявляв, що для громадян зі сходу, які знаходяться в зоні конфлікту, забезпечений транзитний коридор і 80 тисяч місць на безпечній території, відпрацьовані механізми переходу людей.

Фото: gazeta.dt.ua 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *