ОСТАННІ НОВИНИ

Терористи готували замах на заступника Коломойського і комбата «Дніпра»

|

Група терористів, затриманих СБУ 24 червня в Дніпропетровську, готувала замах на заступника губернатора Дніпропетровської області Бориса Філатова і командира батальйону “Дніпро” Юрія Березу. Про це сьогодні на брифінгу повідомив сам Філатов, пише ЛІГАБізнесІнформ

За його словами, загальна кількість учасників терористичного угрупування становить 16 осіб: шестеро відповідали за бойові операції, інші – за вербування нових людей та інформаційне забезпечення. 

Бойовики привезли до Дніпропетровська вибухівку і готували теракти і замахи на Філатова та Березу. Злочинці також мали намір підривати військові ешелони.
Інших подробиць замгубернатора Дніпропетровської області не повідомив, посилаючись на таємницю слідства. 

Раніше Філатов у себе в Facebook повідомив, що терористи хотіли підірвати його і Березу за допомогою фугасу. 

“Після всіх діалогів, розмов і меморандумів таки вони вирішили змайструвати фугас. Тому мені довелося побути живцем”, – написав він. 
За словами Філатова, терористи не змогли правильно змайструвати вибуховий пристрій. 

Нагадаємо, 24 червня у Дніпропетровську СБУ затримала шість терористів, які планували теракти. Учасники угруповання вербували через соціальні мережі бажаючих для проведення навчання в таборах бойовиків і закликали до порушення територіальної цілісності держави. За словами затриманих, вони хотіли створити “Дніпропетровщину народну республіку” і підтримували прямі контакти з керівництвом терористичних організацій ДНР і ЛНР. 

Фото: tourdnepr.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *