ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко запросив Росію долучитися до моніторингу кордону

|

Україна запропонувала Росії разом із ОБСЄ проводити моніторинг з елементами контролю ситуації на конфліктних територіях і блокпостах, зокрема на кордоні. Про це заявив президент України Петро Порошенко під час свого виступу на пленарному засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи, пише Українська правда.

«Україна запропонувала інтенсифікувати зусилля ОБСЄ щодо встановлення моніторингу з елементами контролю ситуації на місцях. Ми запросили їх до кожного блокпосту», – сказав він.

Окремо Порошенко наголосив на тому, що до участі також запрошено російських представників.

«Ми готові залучити російських представників долучитися до моніторингу кордону, щоб упевнитися в жорсткому дотриманні взятих на себе зобов`язань з боку України», – сказав президент України.

Він зауважив, що мирний план запрацює лише за підтримки Росії.

Однак, поки що, за словами Порошенка, ця підтримка Росії є недостатньо.

«Добре, що Рада Федерації вже не збирається – нарешті – проголошувати війну Україні, але війну ніхто і не проголошував. Її просто ведуть», – наголосив він.

Порошенко заявив, що замість того, щоб відвести своїх найманців від російського кордону, приходять нові бойовики.

Він також зауважив, що в четвер під час розмови із Меркель і Олландом Путін підтримав мирний план.

«Підтримайте мирний план діями а не словами. Ми чекаємо цих дій. Посильте охорону кордону, перестаньте рекрутувати найманців, відведіть війська», – закликав Порошенко Путіна.

«Треба зупинити потоки брехні і ненависть, що нав`язуються російськими ЗМІ», – сказав Порошенко.Президент України також зазначив, що «всі ідеї сепаратизму були штучно нав`язані ззовні».

Фото: lenta-ua.net

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *