ОСТАННІ НОВИНИ

Вода у джерелах Львова, Винник та Брюховичів непридатна для пиття

|

Львівським міським відділом ДУ “Львівський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України” в червні цього року проведені лабораторні дослідження води з каптажів джерел, розташованих на території міста Львова (парк “Залізні води” вул. Стуса,11а, вул. Стуса,27, вул. Папаніна,8/2, лісопарк “Погулянка”, Стрийський парк, вул. Замкова), міста Винники (вул. Б.Хмельницького, вул. Лермонтова, 6, вул. Незалежності,12), селища Брюховичі (вул. Львівська,2). Про це Львівському порталу повідомили у Львівському обласному лабораторному центрі.

Згідно протоколів лабораторних досліджень, вода з каптажів джерел відповідає вимогам ДсанПіН 2.2.4-171-10 за санітарно-хімічними показниками, окрім води з каптажа по вул. Замковій, яка не відповідає за загальною жорсткістю (11,25 ммоль/куб.дм).

За результатами санітарно-мікробіологічних досліджень, всі проби води не відповідають вимогам ДсанПіН 2.2.4-171-10 за мікробіологічними показниками (виявлені загальні коліформи та кишкова паличка). Дана вода є непридатною для пиття, так як може призвести до виникнення гострих кишкових інфекцій бактеріальної та вірусної етіології, ряду інфекційних захворювань.

Фото: meridian.in.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *