ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський ветеринарний університет обрав свого ректора

|

Сьогодні, 25 червня, відбулась конференція трудового колективу Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького. У її роботі брав участь директор Департаменту науково-освітнього забезпечення АПВ та розвитку сільських територій МінАПК Сергій Кадигроб. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі університету.

Нагадаємо, на посаду ректора ВНЗ претендували троє кандидатів.

На конференцію було обрано 200 делегатів. Участь у голосуванні взяло 189 осіб. За результатами таємного голосування найбільше голосів отримав професор, завідувач кафедри паразитології та іхтіопатології, доктор ветеринарних наук Володимир Стибель. Його кандидатуру підтримало 180 делегатів конференції (95 % голосів).

За професора кафедри годівлі тварин і технології кормів, доктора сільськогосподарських наук Любомира Дармограя віддано 6 голосів, а професора кафедри менеджменту зовнішньоекономічної діяльності, доктора економічних наук Богдана Пунько не підтримав жоден делегат.

Відповідно до Закону України «Про вищу освіту» на розгляд міністра аграрної політики та продовольства України подаються кандидатури претендентів, що набрали більше 30% голосів конференції трудового колективу. Після вивчення протоколу та необхідних документів міністр підписує відповідний контракт.

Конференція трудового колективу Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького рекомендувала міністрові Ігорю Швайці заключити контракт з професором В.Стибелем.

Біографічна довідка доктора ветеринарних наук, професора Володимира Стибеля:

Народився 29 січня 1968 року у с. Більче Миколаївського району Львівської області в сім’ї вчителів. Після закінчення середньої школи навчався у Львівському зооветеринарному інституті, спеціальність «Ветеринарія». Інститут закінчив з відзнакою у 1992 році, присвоєно кваліфікацію ветеринарного лікаря.

У 1992 році зарахований на посаду старшого препаратора кафедри паразитології та рибництва. З 1993 по 1995 роки навчався в аспірантурі цієї ж кафедри. У 1996 році зарахований асистентом кафедри паразитології та рибництва.

У 1997 році захистив кандидатську дисертацію на тему: «Експериментальний  аскаридоз: цитогенетичні, імунологічні та біохімічні зміни у поросят і показники мутагенності Ascaris suum та авермектилів» за спеціальністю: 16.00.11-паразитологія (науковий керівник д.б.н., професор Секретарюк К.В.). Рішенням спеціалізованої вченої Ради Білоцерківського аграрного університету присуджено науковий ступінь кандидата ветеринарних наук.

У 2003 присвоєне вчене звання доцента кафедри паразитології та рибництва.

З 2004 року навчався в докторантурі на кафедрі фармакології та токсикології, яку закінчив у 2006 році.          

У 2007 році захистив докторську дисертацію на тему: «Асоціативні інвазії у свиней (епізоотологія, розробка, формако-токсилогічне та терапевтичне обґрунтування щодо застосування  бровермектин-грануляту» за спеціальністю: 16.00.11- паразитологія, гельмінтологія; 16.00.04 – ветеринарна фармакологія та токсикологія (наукові консультанти: д.б.н., професор Секретарюк К.В., д.вет. н., професор Гуфрій Д.Ф.)

З 4 липня 2008 року – завідувач кафедри паразитології та іхтіопатології.

 З 23 листопада 2009 року призначений на посаду заступника декана факультету ветеринарної медицини, а з 24 січня 2011 року – декан факультету ветеринарної медицини.

Рішенням Атестаційної колегії Міністерства освіти і науки України у січні 2011 року присвоєно вчене звання професора.

У грудні 2012 року Академією Наук вищої освіти і науки України обраний академіком по відділенню ветеринарної медицини.

31 січня 2014 року призначений на посаду виконувача ректора Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького.

    

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *