ОСТАННІ НОВИНИ

На вежі Ратуші відкрили панораму міста

|

Сьогодні на вежі Ратуші, що на площі Ринок, відбулось урочисте відкриття проекту панорами міста. Як зазначають організатори, тепер з вежі можна не лише милуватися краєвидами міста, а й завдяки панорамі Львова точніше визначати архітектурні та історичні пам’ятки, що розташовані навколо. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Зважаючи на те, що Львів є центром туризму України, ми вважаємо, що такі панорами для ознакування Львова – найкращий подарунок для міста. Адже є багато туристів, які вивчають Львів без групи, багато хто вивчає місто самостійно, і якраз такі речі допомагають детальніше ознайомитись з пам’ятками міста. Це вже третій етап нашої співпраці з Львівською міською радою. У перших етапах місто отримало таблички, на яких двома мовами було вказано інформацію про ту чи іншу історичну архітектурну пам’ятку», – зазначила, менеджер по зв’язках з громадськістю компанії «Київстар» Ірина Пацевко.

Ініціаторами стала Львівська міська рада спільно із Львівською філією приватного акціонерного товариства «Київстар». Головною метою проекту є: комфортне перебування туристів у Львові, ознайомлення туристів із історико-архітектурними об’єктами міста.

«Зараз ми живемо в непростий період. Ті виклики, які зараз є, ставлять ще більше вимог до нас. Вони змушують знаходити шляхи, яким чином місто та країна будуть рухатись вперед. Розуміючи все те, що відбувається в країні, сьогодні важливо працювати над тим, щоб люди мали відчуття безпеки, щоб в них були робочі місця, щоб люди мали змогу заробляти гроші. Одна з таких речей – це індустрія ділової гостинності, яка включає в себе і туризм, і проведення різного роду подій. Це з одного боку. Сьогодні вона містить іншу важливу нішу – це комунікація, спілкування одне з одним, тому що в нас, в Україні, це дуже велика прогалина. Насправді й самі львів’яни часто не знають багато речей про своє місто, які пам’ятки та достоїнства воно має. Коли людина озброєна знаннями, вона по-іншому може приймати рішення», – зазначив директор департаменту «Адміністрація міського голови» ЛМР Андрій Москаленко.

За його словами, половина вежі Ратуші є повністю відреставрована і щоб зробити її доступнішою для відвідувачів, місто розглядатиме питання про розширення режиму її роботи. «Тут зовсім інакше покриття і це є прикладом успішної кооперація для того, щоб львів’яни та гості більше могли дізнатись про Львів. Зважаючи на новий формат вежі, яка стала більш доступнішою для відвідувачів, ми будемо наполягати на розширенні режиму її роботи», – зазначив А. Москаленко.

Він також зазначив, що Львові стали більше проводити конференції, які раніше проходили у Криму. «Зараз є декілька напрямків, про які можна говорити. Зрозуміло, що коли в країні йде неоголошена війна, люди менше подорожують – вони є насторожені. Попри це, у Львові проглядається найкраща тенденція. Якщо говорити конкретно, то є неочікуваний приплив конференцій з Криму, які раніше там проводились і тепер перейшли до Львова. За останні два місяці таких конференцій було близько 10. Також готуються нові конференції – це ті нові виклики, коли ми розуміємо, що будуть їхати менше відпочивальників. Якщо говорити про другу тенденцію, то готелі, які мають по 15-20 номерів, є заповнені», – додав директор департаменту «Адміністрація міського голови» ЛМР Андрій Москаленко.

 Фото: прес-служба ЛМР

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *