ОСТАННІ НОВИНИ

Завтра Львів представлять в історичному атласі

|

У четвер, 26 червня, о 16.00 у Центрі міської історії Центрально-Східної Європи (вул. Богомольця, 6) відбудеться офіційна презентація видання «Атлас українських історичних міст. Т. 1: Львів». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Науково-дослідному центрі «Рятівної археологічної служби».

«Цією картографічною працею наша гуманітарна наука долучається до європейської серії міських атласів, що виходять під егідою Міжнародної комісії з історії міст (The International Commission for the History of Towns). Видання серії здійснюється з метою створити підстави для порівняльної історії європейських міст у різних періодах та аспектах їхнього життя. На сьогодні (від 1955 р., відколи почалася робота над цим міжнародним проектом) вчені 18 країн видали 502 атласи міст. Отже, Львів стає 503 атласом цієї серії, а Україна долучається до кола країн виконавців цього престижного загальноєвропейського проекту», – зазначають у РАС.

Видання складається з трьох частин: оригінальних історичних карт та видів міста, карт-реконструкцій та текстового блоку. Для публікації відібрано історичних 25 карт, шість видів та 11 реконструкцій.

Атлас виконано у Львівському відділенні Інституту української археографії та джерелознавства ім. М.С.Грушевського НАН України за участю чотирьох наукових установ: НДЦ «Рятівна археологічна служба» Інституту археології НАН України, Центру міської історії Центрально-Східної Європи, Центрального державного історичного архіву у м. Львові, «Інституту геоінформаційних систем» (Львів).

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *