ОСТАННІ НОВИНИ

У пришкільних таборах Львівщини відпочила третина дітей шкільного віку

|

У Львівській області практично завершився літній відпочинок дітей у таборах з денним перебуванням на базі навчальних закладів. Цьогоріч у 549 пришкільних таборах відпочили близько 50 тис. дітей, що становить майже 28,5% від загальної кількості школярів. Про це сьогодні розповіла заступник директора департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації Оксана Яковець під час наради щодо стану проведення оздоровчої кампанії 2014 року під керівництвом заступника голови ОДА Володимира Харчука. Про це Львівський портал повідомили у прес-службі Львівської обласної держадміністрації.

Як повідомила Оксана Яковець, цього року було відкрито значно менше таборів з денним перебуванням, за рахунок яких в останні роки вдавалось досягти високих показників охоплення дітей оздоровленням та відпочинком. «На сесіях районних рад були прийняті рішення про скорочення фінансування пришкільних таборів. Це призвело до зменшення їх кількості та числа дітей, охоплених відпочинком. Зокрема, у Буському, Дрогобицькому, Жидачівському,  Радехівському, Самбірському та Сколівському районах повністю ліквідовано пришкільні табори, у Бродівському функціонує лише один, а у Львові – 36», – розповіла вона.

Разом з тим, заступник директора департаменту соцзахисту зазначила, що станом на 25 червня за кошти обласного бюджету вже скеровано 396 дітей пільгових категорій до закладів оздоровлення та відпочинку Львівщини, 787 дітей – у заклади на узбережжях Чорного та Азовського морів, а також 138 дітей – у ДП «Український дитячий центр «Молода гвардія». Крім цього, в області функціонує п’ять дитячих санаторіїв, в яких оздоровлюється 806 осіб. Також 1 037 дітей направлено до закладів оздоровлення за кошти Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності.

Під час засідання заслухано також представників оздоровчих закладів, які включено в обласну мережу, а також служб та відомств, дотичних до організації оздоровлення дітей.

Заступник голови ОДА Володимир Харчук відмітив неефективну роботу органів влади на місцях та місцевого самоврядування щодо забезпечення відпочинком та оздоровленням дітей. Зокрема, він доручив департаменту соціального захисту населення облдержадміністрації підготувати звернення до голів райдержадміністрацій та Львівської міської ради з проханням активізувати роботу у цьому напрямку. «Якщо, з тих чи інших причин, батьки не хочуть відправляти своїх дітей за межі Львівщини, то можливість оздоровлення для них слід надати у дитячих закладах області», – наголосив він.

Фото: Львівський портал 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *