ОСТАННІ НОВИНИ

Кордони України продовжують перетинати бойовики та військова техніка – прикордонники

|

Підрозділи Державної прикордонної служби України продовжують заходи щодо поновлення охорони та оборони державного кордону в прикордонних районах Луганської та Донецької областей. Про це Львівському порталу повідомили у відділі з питань взаємодії зі ЗМІ Адміністрації Державної прикордонної служби України.

25 червня з четвертої до шостої години відбулося бойове зіткнення та обстріли блокпостів і опорних пунктів прикриття лінії державного кордону в районі населених пунктів Бірюкове та Дякове Луганської області. Обстріл прикордонників проводився з мінометів та стрілецької зброї. Втрат з боку прикордонників не має. 

Прикордонники продовжують фіксувати присутність в прикордонні незаконних збройних  груп невідомих осіб, а також переміщення військової техніки та підрозділів Збройних сил Росії поблизу українського кордону.

Незважаючи на те, що міжнародний автомобільний пункт пропуску «Ізварине» (Луганська область) тимчасово закритий урядом України, терористи, за сприянням російської сторони, здійснюють пропуск осіб через кордон. У зв’язку з цим наразі охорона кордону дублюється блокпостами ЗСУ та Держприкордонслужби, які розташовані за декілька кілометрів від пункту пропуску та здійснюють його вогневий контроль.

Крім того, патрульними літаками Держприкордонслужби проведено висвітлення надводної обстановки у виключній (морській) економічній зоні України та обстежено 5670 км2. Також проведено моніторинг обстановки на ділянці кордону в межах Сумської  та Чернігівської областей. Порушень режиму плавання та кордону на цих напрямках не виявлено.

 

 Фото: Львівський портал

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *