ОСТАННІ НОВИНИ

Сьогодні ветеринарний університет обиратиме ректора

|

Троє претендентів боротиметься за посаду ректора Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького. Відповідно до рішення міністра аграрної політики та продовольства України Ігоря Швайки вибори призначені на сьогодні, 25 червня. Пр. це Львівському порталу повідомили у прес-службі університету.

Кадровою комісією МінАПК до розгляду на конференції трудового колективу університету допущено три претенденти. На посаду ректора претендують: професор кафедри годівлі тварин і технології кормів, доктор сільськогосподарських наук Любомир Дармограй (1957 р.н.), професор кафедри менеджменту зовнішньоекономічної діяльності, доктор економічних наук Богдан Панько (1958 р.н.) та професор, завідувач кафедри паразитології та іхтіопатології, доктор ветеринарних наук Володимир Стибель (1968 р.н.).

Конференція трудового колективу ЛНУВМ та БТ імені С.З. Ґжицького розпочне свою роботу о 14 годині в приміщенні актової зали корпусу біолого-технологічного факультету (вул. Пекарська, 50, старий корпус з колонами).

Зазначимо, вже близько півтора року ЛНУВМ та БТ імені С.З. Ґжицького не має ректора. 16 січня 2013 року Постановою уряду Азарова університет реорганізовувався шляхом приєднання до Аграрного університету. Але внаслідок масових протестів громадськості, колективу та студентства ветеринарного університету згадане розпорядження 10 квітня 2013 року було скасоване.

У 2014 році минає 230 років від початку викладання у Львові ветеринарної науки на академічному рівні.

 

Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького – навчальний заклад IV рівня акредитації.

На 32 кафедрах університету працює 46 професорів, докторів наук і 218 доцентів, кандидатів наук, асистентів. Серед 22 вищих аграрних навчальних закладів України університет займає одне з перших місць за кількістю викладачів з науковими ступенями та перше місце за кількістю патентів про винаходи на одного викладача. 

Підготовка спеціалістів ведеться на чотирьох факультетах денного і одному факультеті заочного навчання. Щороку університет випускає понад одну тисячу висококваліфікованих спеціалістів для народного господарства та бізнесу, його кафедри оснащені сучасним обладнанням і лабораторною технікою. Крім цього, на кафедрах біохімії і біотехнології, хірургії, патанатомії і гістології, годівлі с/г. тварин і технології кормів, анатомії, біології, паразитології та іхтіопатології, акушерстві і штучного осіменіння сільськогосподарських тварин, генетики і розведення, технології виробництва продукції дрібних тварин є старовинні цінні експонати, які складають основу кафедральних музеїв і використовуються у навчальному процесі.

Університет здійснює активні міжнародні обміни та співпрацює з багатьма іноземними навчальними закладами Польщі, США, Угорщини. Спільно з Люблінським природничим університетом (Польща) реалізовується грант Європейського Союзу «Ветеринарна школа передової діагностичної техніки зі спеціалізованими лабораторіями» на загальну суму 1,5 млн. євро. Завдяки цьому в університеті будується ветеринарна клініка для дрібних тварин, встановлено унікальний цифровий рентгенівський кабінет найвищого світового рівня,  два десятки сучасних цифрових мікроскопів, пересувну ветеринарну лабораторію та закуплено іншу техніку.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *