ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові на аукціоні продали дві земельні ділянки

|

Сьогодні, 24 червня, на земельному аукціоні у Львівській міській раді з молотка пішли дві земельні ділянки та два права на п’ятирічну оренду. Про це Львівському порталу повідомила прес-служба Львівської міської ради.

Зокрема, першим лотом була земельна ділянка несільськогосподарського призначення, площею0,4097 га, що розташована на вул. Шевченка, 323. Цільове призначення землі – для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель та споруд підприємств переробної, машинобудівної та іншої промисловості. Стартова ціна лоту становила 1196570 грн. Про своє бажання придбати земельну ділянку заявили дві особи. Зрештою, її придбав учасник під номером 1 за суму 1196570 грн.

Наступним лотом стала земельна ділянка несільськогосподарського призначення, площею 0,0162 га, що розташована на вул. Мацієвича, 15а. Цільове призначення ділянки – для будівництва й обслуговування житлового будинку, господарських будівель і споруд (присадибна ділянка). Стартова ціна продажу лоту становила 126658 грн. Після торгів між двома учасниками ділянку врешті придбали за 139322 грн.

Наступні два лоти, представлені на земельному аукціоні, – це продаж права оренди на ділянки, терміном на 5 років кожна. Одним із предметів оренди була земельна ділянка несільськогосподарського призначення, розташована на вул. Хоткевича (біля АЗС, діл. 2), площею 0,0400 га. Цільове призначення земель полягає у встановленні тимчасового павільйону зі збірно-розбірних конструкцій (об`єкт громадського харчування). Стартова ціна продажу лоту, тобто початкова річна орендна плата, складала 28085,88 грн. У результаті торгів між трьома учасниками ціла лоту піднялась майже на 2 тис грн і встановилась на рівні 29905,88 грн.

Врешті, останнім лотом сьогоднішніх торгів було право оренди земельної ділянки несільськогосподарського призначення, що розташована за адресою: м. Львів, вул. Хоткевича (біля АЗС, діл.1) і займає площу0,0450 га. Цільове призначення ділянки – для встановлення тимчасової мийки зі збірно-розбірних конструкцій. Стартова ціна продажу лоту становила 29226,82 грн. Продаж останнього лоту викликав надзвичайний ажіотаж серед мешканців – участь у торгах взяли 11 учасників. Після надзвичайно активних торгів право оренди дісталось одному із учасників, який висловив бажання купити лот за ціну, яка більш ніж вдвічі перевищує стартову ціну, – за 70544,82 грн в рік.

Нагадаємо, плата за землю, зокрема, орендна плата за землю і кошти від продажу землі, є досить важливими статтями доходів міського бюджету Львова. За інформацією департаменту містобудування ЛМР, минулого року у Львові було оголошено проведення 4 земельних аукціонів, під час яких продано 5 земельних ділянок на 2821,54 тис грн та на 1 ділянку право оренди на 120,19 тис грн.

Фото: tsn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *