ОСТАННІ НОВИНИ

Із садочків Львова можуть зникнути логопедичні групи

|

Управління освіти Львівської міської ради ініціює низку реформ у роботі дитячих дошкільних навчальних закладів. Зокрема, розглядається можливість переформатування роботи безкоштовних груп для дітей з вадами мовлення. Про це сьогодні на прес-конференції повідомила начальник управління освіти ЛМР Галина Слічна, передає кореспондент Львівського порталу.

На думку Г.Слічної, логопед має працювати в кожній групі, а діти з вадами мовлення краще розвиваються серед тих, хто таких проблем не має. В управлінні освіти вважають, що на місці логопедичних груп можна відкрити додаткові групи і прийняти в садочок більше дітей.

Нову концепцію роботи логопедичних груп готують уже на вересень. Утім її має погодити Міносвіти. Без такого погодження, цього року логопедичні групи працюватимуть за давньою схемою.

Також у зв’язку з браком місць у садочках під приціл управління освіти ЛМР потрапили діти дворічного та шестирічного віку. Зокрема, розглядають можливість введення обмеження на прийом дітей у яслі, якщо батьки не виходять на роботу. Також переглядається доцільність перебування в садочку дітей шестирічного віку, яких батьки вирішили ще не віддавати до школи. «Для дітей шести років немає потреби перебувати повторно в дитсадку. Можливо, для них варто створити курс позашкільного перебування тривалістю чотири години на день», – зазначила Г.Слічна.

За даними управління освіти Львова цього року в дитсадках міста навчалося 427 дітей шестирічного віку та 3,5 тисяч дітей, яким виповнилося два роки.

Як повідомляв раніше Львівський портал, у дитячих дошкільних навчальних закладах катастрофічно бракує місць. Усі групи переповнені, жодна з них не відповідає державним вимогам.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *