ОСТАННІ НОВИНИ

Літній майданчик на Тершаківців,5 можуть прибрати взагалі – Павлів

|

Питання про розміщення літнього майданчика на вулиці Тершаківців, 5 необхідно винести на громадське обговорення. Таку заяву зробив директор департаменту містобудування Андрій Павлів. Також він зазначив, що є різні думки мешканців щодо розміщення за вказаною адресою літнього майданчика. Наразі ж з юридичним управлінням Львівської міськради опрацьовується питання скасування дозволу на розміщення майданчика. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛМР.

«Є дві території, які виділялися під літній майданчик. Перша – вздовж будинку, в два ряди. Вони отримали на це дозвіл. Потім виник спротив мешканців, які були незадоволені тим, що не залишилося місця на хіднику. Ми їм відмовляли у збільшенні площі, в тому числі – на травнику. Упродовж двох років постійно відбувався перехід мешканців: одні виступали за, інші – проти. В кінцевому результаті було написано узгоджувальний лист, в якому були перераховані будівельні роботи, які хочуть отримати мешканці будинку. Тому слід винести це питання на громадське обговорення», – розповів А. Павлів.

Також Андрій Павлів наголосив на тому, що зараз законодавством не врегульовано питання розташування літніх майданчиків.

«В теперішньому законодавчому полі нічого не сказано про літній майданчик. Тобто, хідник має бути лише для пішого проходу, транспортна частина – для проїзду автомобілів. Виходячи з цього, ми повинні були відмінити усі літні майданчики, які сьогодні є. Законом не передбачено розташування будь-яких перепон на хіднику. Де-юре, усі літні майданчики ми можемо відмінити. Бо це обмежений проїзд спецтранспорту, це перешкоди для неповносправних і людей з вадами зору. Це також не передбачено конструктивом», – сказав А. Павлів.

Зараз юридичне управління спільно з департаментом містобудування опрацьовує юридичні механізми скасування дозволу на розміщення літнього майданчика на вулиці Терашаківців,5.

«Будь-який літній майданчик на межі інтересів і виникає конфліктна ситуація. Бо мешканці проти скупчення будь-яких людей, шуму. Зараз ми працюємо з юридичним управлінням над тим, щоб скасувати цей дозвіл», – додав Андрій Павлів, директор департаменту містобудування.

Нагадаємо, що вчора громадські активісти розібрали літній майданчик на вулиці який розміщувався на газоні Тершаківців, 5,  а на його місці висадили клумбу.

 

 Фото: Автономний опір

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *