ОСТАННІ НОВИНИ

ГПУ в липні ознайомить підозрюваних у вбивствах на Майдані з доказами їх вини

|

Генеральна прокуратура України завершує досудове розслідування щодо перших трьох співробітників роти спецпризначення «Беркут» МВС України, причетних до розстрілу учасників мирних акцій протесту на Майдані незалежності в Києві 18-20 лютого цього року. Про це заявив генеральний прокурор України Віталій Ярема за підсумками Дня відкритих дверей у Головному слідчому управлінні ГПУ, організованого спеціально для родичів загиблих із «Небесної сотні». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГПУ. 

За словами керівника відомства, на початку липня планується ознайомити обвинувачених і потерпілих з матеріалами кримінальних проваджень. Для цього Генеральна прокуратура підготувала десятки томів із свідченнями та іншими даними слідчих (розшукових) дій, на основі яких в кінцевій редакції сформувало підозру у перевищенні влади, скоєнні навмисних вбивств та замахів на вбивства при обтяжуючих обставинах.
День відкритих дверей в Головному слідчому управлінні Генпрокуратури зібрав близько 200 потерпілих під час масових вбивств. Зустріч слідчих на чолі з заступником Генерального прокурора Олексієм Баганцем допомогла налагодити безпосередні контакти з родинами загиблих, що прибули з різних областей України. 
Постраждалі отримали можливість детально ознайомитися з зібраними матеріалами, на прохання бажаючих були роз’ясненні всі необхідні норми закону, а також порядок проведення слідчих дій, було розпочато процедуру повернення речей загиблих близьким та рідним. Родичі постраждалих (не тільки в Києві, а й на «євромайданах» в інших містах України) отримали детальні юридичні консультації.
Як заявив у коментарі генеральний прокурор України Віталій Ярема, «встановити істину і притягнути всіх винних у скоєнні злочинів на Майдані залишається нашим головним пріоритетом». На це спрямовані, за словами очільника відомства, кращі сили Генпрокуратури, що максимально відкриті для співпраці з громадськістю. 
Згодом обвинувачувальні акти будуть представлені на розгляд суду, за підсумками якого суд присяжних зможе неупереджено визначити міру вини за масові вбивства на Майдані і покарання – аж до пожиттєвого ув’язнення.

Фото gazeta.lviv.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *