ОСТАННІ НОВИНИ

У Міноборони не кажуть, як і на кого обмінюватимуть полонену жінку-офіцера

|

Визволити з полону терористів льотчицю-киянку Надію Савченко, яка разом з іншими солдатами потрапила у засідку біля міста Щастя, українська армія сподівається вже найближчими днями. Бойовики вимагають за жінку своїх поплічників, захоплених українськими військовими, йдеться у сюжеті ТСН. 


Журналістам вдалося поспілкуватися з сестрою льотчиці – архітектором Вірою, яка нещодавно повернулася з Луганщини. 

На схід вона виїхала тиждень тому на власному авто, хотіла визволити Надію, але до Києва довелося повертатися на маршрутці. Віра розповідає, що терористи викрали машину, у ній – іще двох наших солдатів. Про полонену сестру вона знає небагато та припускає, що її тримають донські козаки в Донецьку. Востаннє бойовики дали сестрам поспілкуватися телефоном два дні тому. Тоді полонена льотчиця й порадила Вірі повертатися додому. 

“Щоб я їхала на Київ, що все буде з нею гаразд, але це буде не так швидко, що це вирішується на вищому рівні, а не на таких, як там у частині командири”, – каже Віра. 

Надія у полоні бойовиків – єдина жінка, тому за неї довго торгуються. Окрім того, терористи вважають її досвідченим снайпером. На Луганщині Надія була добровольцем – воювала у складі батальйону “Айдар” та майже місяць обороняла Україну на рівні з чоловіками. 

А, тим часом, у Міноборони не кажуть, як і на кого обмінюватимуть полонену жінку-офіцера – це таємниця, допоки триває війна. 

“У більшості йде питання щодо обміну. Міністр опікується усіма питаннями особисто. Щойно був у нього на нараді. У нього на столі лежить одна з папок по Надії Савенко. Звільнення має бути найближчим часом”, – повідомив керівник управління преси Міноборони Богдан Сенник. 

Відео: aigu guillotine 
Фото:  скріншот з відео

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *