ОСТАННІ НОВИНИ

Порошенко назвав головне завдання генпрокурора Яреми

|

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з представниками громадських об`єднань та активістами Майдану. Про це повідомляється на офіційному сайті глави держави, передає кореспондент Львівського порталу.

Президент назвав «дуже символічним» той факт, що його перша робоча поїздка була на Донбас, в зону бойових дій, де зараз вирішується доля мирного майбутнього України. Також символічним він вважає проведення першої зустрічі з майданівцями.

За словами глави держави, головне і спільне з Майданом завдання – перемога в війні на сході, битва з корупцією.

«Треба продемонструвати, що в країні після нашого Майдану все вирішує народ. І ми не дамо нікому ігнорувати його думку», – наголосив Петро Порошенко.

Президент представив присутнім нового Генерального прокурора Віталія Ярему і зазначив, що головним завданням для нього є завершення розслідування справ щодо розстрілу у лютому мирних людей на Майдані. «Ніколи більше українська влада не повинна стріляти в українських людей. Ми маємо створити перший прецедент. Нас ніщо не зупинить. Ми перемогли Януковича. Переможемо бандитів. Ми побудуємо нову державу, задля якої народ вийшов на Майдан», – наголосив глава держави.

Представник Кола народної довіри, член Духовної ради Майдану архієпископ Стефан зачитав звернення до Президента від спільнот Майдану. У документі Майдан заявляє про підтримку дій Президента та проголошує позицію щодо необхідних дій.

«На даний час, вважаємо центральними питаннями у військовій сфері негайне взяття під Ваш особистий і повний контроль силового блоку країни. Повну заміну його керівного складу. Перекриття кордону України на сході і в Придністров’ї, відновлення повноцінної координації і керованості збройних сил України та їх зміцнення. У політичній сфері – призначення негайних позачергових виборів до парламенту за новим виборчим законодавством з відкритими партійними списками», – говориться, зокрема, у зверненні.

П.Порошенко повідомив про намір у найближчий час прийняти рішення щодо «посилення силового блоку» в державі.

Відповідаючи на твердження активіста Майдану про «кризу представницької демократії», президент підкреслив, що вибори до Верховної Ради мають відбутися восени і наголосив на необхідності нового закону про політичні партії, який має передбачати чітке й прозоре фінансування.

Координатор Реанімаційного пакету реформ Ганна Гопко запропонувала створити в структурі Адміністрації Президента посаду відповідального за роботу із громадським сектором. У відповідь Петро Порошенко зробив їй пропозицію зайняти цю посаду.

На закінчення зустрічі активісти вручили главі держави Президентський штандарт, вилучений в Українському домі взимку. 

Фото: www.mediaport.ua 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *