ОСТАННІ НОВИНИ

Антимонопольний пояснив ситуацію із бронежилетами для військових

|

Антимонопольний комітет спростовує заяву Міноборони України про те, що його чиновники нібито блокують процес закупівлі для армії необхідного обмундирування. Про це йдеться в заяві АМКУ, опублікованій на його сайті, передає кореспондент Львівського порталу

«Прес-служба Антимонопольного комітету уповноважена поінформувати громадськість щодо скарги ТОВ «АММО С» від 17.06.2014 про встановлення Міноборони дискримінаційних вимог у документації конкурсних торгів на закупівлю – «вироби текстильні готові, інші – 9 лотів», – йдеться в повідомленні.
В АМКУ відзначають, що «комітет діяв виключно у правових рамках, максимально швидко вирішивши питання. Разом з тим, Комітет не може нести відповідальність ні за вибір замовником процедури закупівлі, ні за якість її проведення, ні за реалізацію учасниками своїх прав на оскарження».
Антимонопольний комітет також заявляє, що «скарга від ТОВ «АММО С» була подана до органу оскарження за формою, у терміни (18 червня 2014) і з оплатою за подання такої скарги (як це передбачено постановою Кабміну), і повністю відповідала Закону «Про здійснення державних закупівель», а також містила скарги заявника на адресу Міноборони з організації конкурсу під конкретного учасника».
Виходячи з наведеного, Антимонопольний комітет, як орган оскарження, не мав ніяких підстав за законом не прийняти скаргу ТОВ «АММО С» до розгляду.
Крім того, заявляє прес-служба АМКУ, Комітет, розуміючи важливість закупівлі, коли країна перебуває в умовах воєнного стану, а також свою відповідальність перед народом України, в той же день (18 червня) запросив у Міноборони інформацію, необхідну для розгляду скарги.
«При цьому представникам Міноборони була роз´яснена актуальність отримання інформації для прийняття рішення Постійно діючою адміністративною колегією Антимонопольного комітету України з розгляду скарг про порушення законодавства у сфері держзакупівель. Однак інформація від Міноборони АМКУ надійшла лише о 16:00 20 червня, після того як ще вранці в.о. Міністра оборони звинуватив Комітет у блокуванні закупівлі бронежилетів», – йдеться в повідомленні.
Колегія перенесла розгляд справи і вже о 20:00 20 червня розглянула скаргу і відмовила ТОВ «АММО С» в задоволенні вимог.
Прес-служба звертає увагу на те, що «6 травня 2014 були прийняті зміни до законодавства, які вступили в законну силу 9 травня 2014, що дозволяють здійснювати закупівлі для потреб армії за спрощеною процедурою протягом 7-10 днів».
Нагадаємо, що в.о. міністра оборони Михайло Коваль заявив у ВР, що Антимонопольний комітет блокує процес закупівлі бронежилетів для української армії.

Фото: Фейсбук 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *