ОСТАННІ НОВИНИ

Бойовики захопили шахту Донеччині з 700-ми шахтарями

|

Сьогодні об 11:00 на шахту “Комсомолець Донбасу” в місті Кіровське на Донеччині увірвалися озброєні терористи. Вони тимчасово тримали в заручниках близько 700 людей, котрі в цей час працювали під землею. Пише ТСН

Бойовики приїхали на шахту на БТРі та вантажівці із символікою незаконної Донецької республіки, повідомляє прес-служба компанії “ДТЕК” Ріната Ахметова, яка володіє цією шахтою.

“Погрожуючи зброєю, вони поклали співробітників адмінбудівлі обличчям вниз, вилучили мобільні телефони. У цей момент в шахті перебувало 700 осіб. Частина представників ДНР увірвалася в адміністративний будинок і, погрожуючи зброєю керівництву шахти, вимагали гроші і транспорт. Оскільки готівкові кошти на шахті були відсутні, ДНРівці проникли в гараж і на автостоянку. У підсумку вилучено майже весь автопарк шахти: 13 “КрАЗів” для перевезення гірської породи, п`ять автомобілів “ГАЗ Газель” і чотири легкові автомобілі.

Також загарбники розкрили два банкомати, що знаходилися на території шахти”, – ідеться в повідомленні. Водночас інша частина терористів перекрила в`їзди до шахти. Тож вчасно на роботу не змогли потрапити близько 800 людей. Коли вони намагалися пройти на підприємство, то бойовики відкрили вогонь. На щастя, обійшлося без жертв.

Тим часом близько 700 шахтарів у цей час перебували під землею і не мали змоги піднятися на поверхню.

“Люди в м. Кіровське і на шахті дуже налякані діями загарбників, переживають про безпеку роботи підприємства. Шахтарі першої зміни, що перебували в момент інциденту під землею, і життя яких у цей час було в небезпеці, вкрай обурені діями загарбників. Вони збираються провести мітинг проти дій ДНР”, – наголошують у “ДТЕК”.

“Це вже не перший збройний напад терористів на вугільне підприємство. Сьогодні ж бойовики напала на одну з найбільших шахт регіону, яка одночасно є надкатегорійною по газовості. На таких шахтах будь-яка стрілянина, будь-який вогонь, будь-яка нестабільність – це загроза життю шахтарів. Одноразово в шахті працюють близько 700 чоловік. Будь-який вибух на поверхні, збій в електропостачанні міг би привести до страшної трагедії”, – сказав директор по вугіллю і збагаченню “ДТЕК” Андрій Смирнов.

Нагадаємо, попри оголошення про перемир`я на Донбасі бойовики продовжують тероризувати Схід України, сьогодні вночі вони поранили дев`ятьох прикордонників.

Фото: PHL 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *