Троє українських офіцерів посмертно стали Героями

|

Генерал-майор Національної гвардії України Сергій Кульчицький, командир екіпажу “Ан-30”, підполковник Костянтин Могилко і полковник, командир десантного батальйону Тарас Сенюк – Герої України.

Президент України минулої ночі підписав указ про присвоєння посмертно звання Героїв України трьом українським офіцерам, повідомляє ТСН.

Ще 90 українських силовиків, відповідно до Указу Президента, отримають різні ордени.

Нагадаємо, що 29 травня терористи пострілом з переносного зенітно-ракетного комплексу потрапили в український військово-транспортний вертоліт “МІ-8”. На борту було дванадцять осіб: шестеро спецназівців МВС і шестеро гвардійців.

Серед них і керівник управління бойової та спеціальної підготовки Національної гвардії України, генерал-майор Сергій Кульчицький.

Між собою, бійці на передовій АТО називали його справжнім бойовим генералом.

“Ан-30” поблизу Слов`янська бойовики підбили, за непідтвердженою інформацією, з новітнього російського ПЗРК “Ива”. Командиру літака вдалося забрати вогненну машину від населеного пункту.

3 червня підрозділ розвідників-десантників 95-ї окремої аеромобільної бригади на околиці Слов`янська прийняв бій проти терористів. Командир 1-го батальйону Тарас Сеник, прикривав своїх бійців, поки в нього не потрапила куля снайпера.

Фото: Юрій Касьянов 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *