ОСТАННІ НОВИНИ

Робоча група візьметься за нищення пам’ятки архітектури на Вірменській

|

Сьогодні на засіданні виконавчого комітету Львівської міської ради розглянули питання нищення пам’ятки архітектури на вулиці Вірменській, 30. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«На вулиці Вірменській, 30 в жовтні 2012 року нами було виявлено проведення самовільних робіт. Силами ЛКП ми зупинили ці роботи та запломбували приміщення, після чого було скеровано лист в прокуратуру з проханням вжити заходи, але, на жаль, роботи не були остаточно припинені. 23 листопада було зруйновано частину фасаду та облаштовано двері. Оскільки власників знайти неможливо, ми попросили органи правопорядку, щоб нам допомогли знайти цих людей. До цього часу ми ще не маємо їх контактів, хоча паспортні дані відомі. 14 грудня 2012 року там почались роботи по встановленню бетонних сходів, але завдяки вчасному повідомленню від мешканців будинку, ми не дали їх встановити.

5 грудня 2013 року роботи продовжувались, управління охорони історичного середовища надіслало лист в прокуратуру Галицького району. Станом на березень 2014 року роботу знову проводились, зараз вони призупинені. Ці люди мають декілька об’єктів самовільного будівництва у Львові», – зазначила начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко.

Як наголосив міський голова Львова Андрій Садовий, дане питання вже два роки є в полі зору громадськості міста. Група людей, яка нищить пам’ятки архітектури, продовжує це робити, не несучи за це ніякого покарання. «Ця група осіб не понесла жодного покарання. Це діло честі і прокуратури міста, і міліції. Це питання треба максимально публічно розглянути, щоб винні понесли покарання і по вул Вірменській, і по інших випадках, до яких вони мають стосунок», – зазначив він.

Відтак, мер запропонував, щоб спільно з міліцією, прокуратурою відповідні управління міської ради провели спільну роботу щодо випадків нищення пам’яток архітектури.

«Є встановлений факт. Є рішення суду. Цих людей треба покарати, щоб вони відшкодували збитки. Щоб таких дій більше не було. Ці люди без дозволів вирубали двері. Такі речі не припустимі», – додав Андрій Садовий.

Також міський керманич наголосив на тому, що повноваження контролю у міста забрані. Тому важливо в рамках децентралізації ці функції місту повернути.

«На сьогодні повноваження по контролю в міста забрані. Є державна інспекція архітектурно-будівельного контролю. Я не знаю жодного випадку з того часу, коли інспекція вийшла з-під порядкування міста, щоб була знесена хоча б одна будівля, яка незаконно збудована на території міста Львова. Натомість, ми постійно бачимо нові будівлі, які з’являються без дозволів. По історичному середовищу повноваження контролю від міста забрано. Це питання зараз розглядається в рамках децентралізації, щоб повернути містам повноваження, які вони повинні мати по закону», – додав А.Садовий.

Відтак, робоча група має найближчим часом попрацювати і результати роботи представити на розгляд виконавчого комітету. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *