ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’янам покажуть, як покращувати умови життя у своїх будинках

|

21 червня у рамках «Майстерні міста» відбудеться «Ярмарок ініціативних власників». Його мета – підвищити обізнаність та активність мешканців для покращення умов життя у своїх будинках.

Захід триватиме впродовж дня – з 12.00 до 19.00 год – біля пам’ятника Івану Франку (біля головного корпусу ЛНУ ім. Івана Франка). Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Під час заходу можна буде отримати фахові поради від архітекторів та дизайнерів щодо облаштування подвір’їв та поспілкуватися із мешканцями, які власними силами вже змінили спільний простір.

Також відвідувачі матимуть чудову можливість поспілкуватися з успішними головами ОСББ, які спільно з мешканцями своїх будинків зуміли забезпечити  комфорт та енергоощадність будинків в умовах постійного зростання тарифів на житлово-комунальні послуги.

Для дітей будуть проводитися цікаві розваги.

«Нашим заходом ми хочемо показати, що якщо мешканці об’єднуються, вони здатні зробити своє життя комфортнішим, більш затишним, кращим. Ми продемонструємо  реальні приклади того, як прості львів’яни гуртуються та самостійно організовують облаштування подвір’їв, проводять термомодернізацію будинків, створюють ОСББ. Головне – проявити ініціативу, а це крок за кроком змінюватиме життя мешканців міста», – зазначила Ірина Фогел, організатор Ярмарку ініціативних власників.

Під час ярмарку можна буде отримати буклет із інформацією про зростання тарифів на житлово-комунальні послуги та можливості отримання компенсацій на їх оплату. Також у буклеті надано інформацію про можливості фінансової допомоги та кредитування ремонтів і термомодернізації багатоповерхових будинків.

Відвідувачі події також зможуть отримати термометри енергозбереження – з їхньою допомогою можна підрахувати, наскільки ефективно використовується тепло в оселях мешканців.

Ярмарок проводиться за ініціативи Інституту міста та за фінансової підтримки Німецького товариства міжнародної співпраці (GIZ)і Міжнародної фінансової корпорації (IFC).

 Фото: vk.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *