ОСТАННІ НОВИНИ

Основ християнства вихованців літнього табору у СШ №34 навчали семінаристи та монахи

|

У львівських школах завершується робота літніх дитячих таборів. Про особливості їх цьогорічної роботи кореспондент Львівського порталу поспілкувався з директором загальноосвітньої школи № 34 імені Маркіяна Шашкевича Романом Гринчуком та керівником табору, викладачем християнської етики цієї школи Оксаною Борисяк.

Цьогоріч управління освіти Львова вирішило укрупнити традиційні  літні дитячі табори. Відтак, міжшкільний дитячий заклад оздоровлення та відпочинку християнсько-краєзнавчого спрямування «Лілея» (так офіційно називається табір у школі № 34) об’єднав  учнів та вчителів п’яти шкіл Галицького району Львова.

Дітлахи були поділені на п’ять загонів, кожен зі своїми викладачами. Варто відзначити, що перебування у таборі для дітей практично безкоштовне, батьки оплачують лише їх харчування.

Наголос у роботі табору було зроблено на християнській освіті та вихованні дітей, розповідає Оксана Борисяк. Кожен день для учнів проводилися християнські години на різні теми, частими гостями табору були молоді семінаристи католицького університету, монахи та монахині. Цього року, до речі, на відкриття табору було запрошено комісія з християнської етики у складі чотирьох священиків провідних християнських конфесій.

Чимало уваги приділялося й оздоровленню дітей – різноманітним спортивним змаганням, активним іграм на повітрі. У гості до вихованців «Лілеї» приїжджали їхні однолітки з футбольної щколи ФК «Карпати».

Були й інші події, що запам’ятаються дітям – спільний малюнок на асфальті до дня захисту дітей, спілкування з поетесою Марією Людкевич, екскурсія в шкільні музеї, проведена заслуженим вчителем України, істориком Ігорем Федиком.

Для маленьких учасників табору організували низку екскурсій і у інші музеї Львова. Проте особливо запам’яталися школярам відвідини собору Святого Юра та його крипти, а також поїздка у Крехівський монастир, де екскурсію вихованцям табору провели місцеві монахи-василіяни.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *