ОСТАННІ НОВИНИ

Понад півтисячі батьків покарали за халатність у вихованні дітей

|

З початку року працівники сектору кримінальної міліції у справах дітей ГУ МВС України у Львівській області провели 677 рейдів по відпрацюванню місць концентрації неповнолітніх та молоді, під час яких складено 236 адміністративних протоколів. Про це Львівському порталу повідомили у ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області.

Окрім того, правоохоронці до адміністративної відповідальності притягнули 578 батьків за неналежний догляд неповнолітніх дітей та неналежне виховання.

 Зокрема, з 1 червня на Львівщині триває операція «Літо-2014». Під час літніх канікул школярі мають змогу відпочити від шкільних занять, оздоровитися, набратися сил та з приємними спогадами про літо розпочати згодом новий навчальний рік. Як проведуть діти свій вільний час, передусім залежить від батьків, а, чи потраплять алкоголь та цигарки у їхні руки – від людей, які стоять за прилавками торгівельних закладів.

«Попри заборону та високі штрафні санкції, можливість  втратити ліцензію на право роздрібної торгівлі несвідомі громадяни продовжують продавати алкогольні напої та тютюнові вироби підліткам», – повідомив т. в. о. начальника СКМСД ГУ МВС України у Львівській області майор міліції Станіслав Мельник.

Щоб попередити нещасні випадки та неприємні ситуації, працівники міліції звертається до батьків з проханням не забувати контролювати своїх дітей, цікавитись де, з ким та як вони проводять свій вільний час, цікавитись, чим саме захоплюються ваші діти і перевіряти, чи говорять вони вам правду. Пам’ятайте, основним і єдиним дієвим контролем за поведінкою дітей як в малому, так і підлітковому віці – є контроль з боку батьків і близьких осіб.

Не забувайте про особистий приклад – не вживайте спиртні напої при дітях, не куріть в їх присутності, не вчиняйте сварки, не висловлюйтесь нецензурно. Приклад завжди подаєте ви!

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *