ОСТАННІ НОВИНИ

У Луганськ увійшли танки й БТРи бойовиків, біля Червоного Лиману - бої

|

У Луганськ увійшла колона бронетехніки бойовиків, уночі терористи обстріляли аеропорт «Луганськ», а також військову частину в Артемівську.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав керівник Центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук, передає кореспондент Львівського порталу.

За оперативним даними групи «Інформаційний спротив», о 4.30-4.40 терористи вчинили обстріл зі стрілецької зброї аеропорту «Луганськ», зайнятого силами АТО. Українські військові відкрили вогонь у відповідь.

Потерпілих серед військовослужбовців немає.

Також у Луганськ увійшла колона бронетехніки бойовиків. У складі колони – два танки Т-64 і п’ять БТР.

Крім того, минулої ночі терористи атакували військову частину в Артемовську.

«Українські військові відбили штурм. Одного військовослужбовця поранено, даних про втрати серед терористів немає», – пише Тимчук.

Водночас, за його даними, тривають бойові дії в районі села Закотне біля Червоного Лиману.

«Дії сил АТО ускладнюються наявністю мирного населення в зоні проведення операції. Основна установка силовикам – не допустити жертв серед мирних громадян», – зазначає Тимчук.

«До бойовиків постійно прибуває підкріплення. У ході дій сил АТО захоплено броньовану розвідувально-дозорну машину (БРДМ) терористів і «КАМАЗ» із установленим крупнокаліберним кулеметом», – повідомляє він.
Д.Тимчук також повідомив, що встановлено, вчорашній обстріл терористами цивільних об`єктів у Краматорську проводився для «постановочної картинки» з метою дискредитації сил АТО. «Була ідентифікована знімальна група російського телебачення, яка заздалегідь встановила телеапаратуру для зйомки місць обстрілу», – додав він.

За даними групи «Інформаційний спротив», не відповідає дійсності повідомлення російських ЗМІ з посиланням на терористів про те, що останні нібито збили бойовий літак сил АТО над Ямполем. 

Раніше бойовики з так званої “Донецької народної республіки” заявили, що збили український Су-25 у ході боїв за селище Ямпіль на півночі Донецької області, уточнює Тимчук.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *