ОСТАННІ НОВИНИ

Глава УГКЦ закликав людей відкривати свої серця і домівки для біженців зі Сходу та Півдня

|

Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав (Шевчук) закликав вірних і всіх людей доброї волі до безперервної молитви й посту за кращу долю України, а також відкривати свої серця і домівки для біженців зі Сходу і Півдня України.

Про це Предстоятель сказав у своєму відеоблозі на «Живому ТБ», підбиваючи підсумки Синоду Єпископів Києво-Галицького Верховного Архиєпископства УГКЦ, який проходив 13-14 червня цього року в Зарваниці, повідомили Львівському порталу у Департаменті інформації УГКЦ.

Блаженні ший Святослав відзначив, що на цьому Синоді єпископи зробили підсумок життя Церкви, служіння єпископату і духовенства у першому півріччі цього непростого 2014 року.

За його словами, результатом цього підсумку стало звернення до духовенства, монашества, усіх вірних УГКЦ і всіх людей доброї волі продовжувати безперервну молитву і піст за мир в Україні.

Зокрема, у цьому зверненні єпископи склали подяку Господу Богу за те, що вислухав наші молитви.

«Мільйони людей в Україні й усьому світі молилися за наш народ, за нашу Українську соборну державу. Ми відчуваємо, що Господь Бог нас вислуховує. Ми констатуємо, що Господь Бог поміг нам, найперше, – почати оновлення української влади. Ми констатували, що відбулися безпрецедентні в історії України Президентські вибори, на яких більшістю голосів у всіх регіонах України ми змогли обрати Президента в першому турі. Ми змогли весь цей час зберегти міжрелігійний, міжконфесійний і так само міжнаціональний мир в Україні. Тож багато різних позитивних духовних зрушень відбулося в нашому народі. І за це ми дякуємо і Господу Богу, і дякуємо всім тим людям, які ось вже кілька місяців моляться і постять за кращу долю українського народу», – зазначив Блаженніший Святослав.

Водночас архиєрей зауважив, що ще не до кінця пройдений шлях, який ми розпочали разом на Майдані. «Ще не до кінця можемо заспокоюватися на досягнутому, оскільки щодня ми отримуємо прикрі вістки про нові жертви протистояння на Сході нашої країни. Ми отримуємо вістки про десятки тисяч біженців з Донбасу, з Криму. Так багато нам ще потрібно зробити. Тому ми вважали своїм пастирським обов’язком закликати наш народ не зупиняти молитви, а продовжувати піст і моління за успішне завершення усього, що ми з Божою допомогою розпочали на початку цього року», – сказав він.

Від імені єпископату Глава Церкви подякував усім тим, що тривають у молитві й пості перед Божим обличчям.

Блаженніший закликав вірних не лише молитися, а й працювати. «Як під час подій на Майдані ми відкрили наші монастирі, храми для потребуючих, для поранених, так само і сьогодні ми хочемо запросити відкрити свої серця, домівки і всі наші ресурси для тих, хто цього потребує, особливо для біженців, поранених», – сказав Предстоятель.

Верховний Архиєпископ зауважив, що зараз багато вірних нашої Церкви здають кров для поранених, несуть кошти для підтримки українського війська, для закупівлі необхідних речей. Глава Церкви просить не зупинятися у допомозі потребуючим.

Відео: pressugcc

Фото: Живе ТБ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *