ОСТАННІ НОВИНИ

Молодь Львівщини залучать до військових вишколів

|

За пропозицією громадського активіста, представника Штабу зі збору та відправлення гуманітарної допомоги для військовиків – учасників антитерористичної операції (АТО), створеного при Координаційній раді, Андрія Рожнятовського, для молоді Львівщини потрібно організовувати курси з вивчення основ військової справи. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОР.

Такий військовий вишкіл, зазначив Андрій Рожнятовський, молоді особи зможуть пройти вже найближчим часом на базі Яворівського полігону, де відбудеться військово-спортивний молодіжно-юнацький табір «Галицький щит».

Окрім теоретичного навчання про види зброї, учасників вишколу навчать поводитися з нею на практиці. Також планується, що фахівці медичної галузі ознайомлять молодь з інформацією про те, як правильно потрібно надавати першу медичну допомогу потерпілим.  

На цю пропозицію схвально відгукнулися голова Львівської обласної ради Петро Колодій та інші учасники засідання Штабу зі збору та відправлення гуманітарної допомоги для військовиків – учасників антитерористичної операції (АТО), яке відбулося напередодні, 18 червня.

За словами очільника обласної ради, 26 червня у рамках фестивалю «Зашків – земля Героїв» відбудуться перші патріотичні навчання молоді. «Впевнений, що тему щодо патріотичного виховання молоді підхоплять в Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного і долучаться до співорганізації таких навчань», – сказав Петро Колодій.

Крім того, представники громадськості також відзначили, що багато молодих людей, яких було мобілізовано до війська і навіть відправлено в зону бойових дій, подекуди навіть не тримали в руках зброї, а тепер їм доводиться з неї стріляти. Саме тому такий вишкіл сприятиме освоєнню хлопцями військових навиків і допоможе їм в разі необхідності. 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *