ОСТАННІ НОВИНИ

Патріарху Кирилу заборонили в`їзд в Україну

|

Українська влада повідомила, що візит глави РПЦ патріарха Кирила до Києва є небажаним.

Про це йдеться у заяві керівника Департаменту у справах релігій та національностей Міністерства культури України Володимира Юшкевича. Пише Українська правда

Він зазначив, що сьогодні, 19 червня, у Свято-Успенській Києво-Печерській лаврі має відбутися Священний синод Української православної церкви у єдності з Московським патріархатом.

Як стало відомо з багатьох повідомлень засобів масової інформації, на цьому синоді УПЦ, під тиском зовнішніх сил, може бути прийняте рішення про запрошення в Україну Патріарха Московського Кирила.

“Тому, як керівник органу влади у галузі державно-церковних відносин, хочу повідомити, що згаданий візит у час російської військової агресії, яка здійснюється проти України, є небажаним, провокативним і політично заангажованим”, – заявив Юшкевич.

При цьому він запевнив, що Україна у межах законодавства та законності, зробить усе, щоб цей приїзд не був здійснений на будь яку територію держави, включно з тимчасово окупованою.

“На мій погляд, такий візит глави Російської православної церкви може породити лише хвилю міжконфесійного протистояння, а тому можливий лише після припинення агресії Росії та повернення всіх нею загарбаних українських територій”, – йдеться в  заяві.

Юшкевич побажав членам Священного синоду Української православної церкви плідної роботи та зважених і відповідальних рішень, які підуть на користь Церкви та незалежної і цілісної України.

Нагадаємо, як писав раніше Львівський портал, Українська православна церква Київського патріархату заявила про підготовку перевороту в Українській православній церкві Московського патріархату. 

Фото: Українська правда

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *