ОСТАННІ НОВИНИ

У конфліктній ситуації на ринку «Привокзальний» винна міськрада – прокуратура

|

У прокуратурі Львова наголошують, що міськрада залишається бездіяльною у сфері поновлення прав громади щодо комунального майна. Про вказане засвідчують результати перевірки  прокуратури міста Львова в управлінні комунальної власності Львівської міської ради. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури міста Львова.

Так, посадовцями не повною мірою забезпечується контроль за виконанням умов діючих договорів оренди комунальних об’єктів. Вказані порушення, зокрема, стали однією з причин конфліктної ситуації на ринку «Привокзальний».

Крім цього, управління ЛМР не завжди ініціює розірвання договірних відносин із недобросовісними орендарями, в яких наявна заборгованість зі  сплати за користування майном міста, та не звертається до суду  з метою стягнення цих коштів.

Водночас, після прийняття судових рішень щодо примусового відшкодування таких боргів, службові особи міськради неналежно відстежують стан їх виконання. В окремих випадках це унеможливлює реалізацію цих рішень   та поновлення прав львів’ян.

Таким чином, через зазначені прорахунки, заборгованість до бюджету за договорами оренди комунального майна залишається стабільно високою –  33 млн. грн.

Також перевіркою прокуратури виявлено факти порушень законодавства при вирішенні питань щодо  приватизації комунальних об’єктів. Встановлено, що окремі громадяни та суб’єкти господарювання  упродовж 2 років не можуть зреалізувати своє право на приватизацію приміщень. 

Відтак, прокуратурою міста Львова внесено подання на адресу ЛМР з вимогою усунути зазначені порушення законності. Поставлено питання про  притягнення 7 посадових осіб   до відповідальності.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *