ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські депутати забракували двері в будинку в центрі міста

|

Депутатів Львівської міськради розхвилював факт демонтажу вікна і облаштування вхідних дверей у будинку в історичній частині міста, що знаходиться на вулиці Вірменській, 30.

Як інформує з сесійного залу Львівської міськради кореспондент Львівського порталу, депутат Андріян Гутник на сьогоднішньому пленарному засіданні звернувся до міського голови Андрія Садового з проханням перевірити законність монтажу пластикових дверей у фасаді будинку на вулиці Вірменській, 30. Він додав, що біля цього будинку розташована пам’ятка архітектури 17 століття – кам’яниця Голубочивська–Тильна.

За даними депутата, через «нахабно вибиті двері невідомий підприємець здійснює велопрокат».

«Невже в історичному місті, яке визнане світовою спільнотою, як унікальне з точки зору історії та архітектури, руйнуючи історію, буде розвиватись бізнес та спорт, зокрема», – поцікавився А.Гутник в мера міста.

Депутат висловив припущення, що руйнування пам’яток у Львові відбувається «під опікою міських чиновників».

«Через бездіяльність чиновників в історичному Львові дійшли до того, що мешканці обговорюють на форумах розцінки та можливі схеми незаконного руйнування фасадів будинків. Тобто, ті махінації, які колись були втілені в життя в нашому місті», – додав він.

Міського голову також цей факт дуже схвилював і він пообіцяв розглянути це питання першим на завтрашньому засіданні виконкому. Окрім того, А.Садовий дав розпорядження запросити на виконком представників міліції, держархбудконтролю та управління архітектури.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *