ОСТАННІ НОВИНИ

Жінка-держслужбовець може відсидіти два роки за підроблений офіційний документ

|

Працюючи на державній роботі технічним працівником 58-річна зловмисниця підробила офіційний документ. Жінка внесла зміни первинних реквізитів у графах журналу обліку виконавчих проваджень. Про це Львівському порталу повідомили у ВЗГ ГУ МВСУ у Львівській області.

Жінка нанесла речовину білого кольору на первинний текст і змінила обліковий номер щодо виконання рішення Дрогобицького міськрайонного суду про накладення арешту на транспортні засоби. Злочинні дії працівниця державної установи вчинила навмисно, з метою приховування не своєчасної передачі спеціалістом виконання ухвали Дрогобицького міськрайонного суду.

Досудовим розслідуванням встановлено, що ухвала Дрогобицького міськрайонного суду надійшла у Дрогобицьке міськрайонне управління юстиції Львівської області на початку червня. Однак, зазначена ухвала передана державному виконавцеві лише через 15 діб, внаслідок чого арешт на майно вчасно накладено не було.

 Згідно п. 3.6 вищевказаного «Порядку роботи з документами в органах державної виконавчої служби» державний виконавець після одержання документів про відкриття виконавчого провадження у встановлений Законом України «Про виконавче провадження» термін, згідно запису в журналі обліку виконавчих проваджень переданих державному виконавцеві, приймає рішення щодо відкриття виконавчого провадження чи відмови у його відкритті.   

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч.1 ст.358 (підроблення печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) КК України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу до ста неоподаткованих мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *