ОСТАННІ НОВИНИ

Львівські депутати зацікавились тими, хто вирішив нажитись на війні

|

Депутати Львівської міськради мають намір створити тимчасову комісію, яка повинна перевірити ціни у магазинах зброї. Як передає кореспондент Львівського порталу з сесійного залу ЛМР, з відповідною пропозицією сьогодні на сесії виступив депутат від «Батьківщини» Остап Іваськевич.

За його даними, багато магазинів у місті почали спекулювати й встановлювати високі націнки на зброю та військове спорядження.

«Одні люди жертвують гроші на підтримку армії, а інші на цьому наживаються», – наголосив О.Іваськевич.

Також сьогодні на сесії депутати обговорювали звернення до послів країн Євросоюзу щодо спрощення процедури вивезення з ЄС засобів індивідуального захисту, які зараз дуже необхідні українській армії.

За словами депутата Валерія Веремчука, який водночас є координатором Самооборони на Львівщині, у людей, які хочуть допомогти українським військовим й за власні кошти закуповують у сусідніх державах бронежилети та каски, вже неодноразово виникали на кордоні проблеми з перевезенням цих засобів індивідуального захисту.

Проблеми пов’язані з тим, що у країнах ЄС заборонено оптовий вивіз амуніції юридичним та фізичним особам. Відтак, для самозахисту особі дозволено перевозити лише одну одиницю амуніції.

Тож депутати просять послів посприяти перегляду цієї норми і спростити процедуру.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *