ОСТАННІ НОВИНИ

Керівники Вищого господарського суду України вимагали хабар у півмільйона фунтів

|

Головне слідче управління Генеральної прокуратури України розпочало досудове розслідування за фактом вимагання колишнім керівництвом Вищого господарського суду України хабара у сумі 500 тис. фунтів стерлінгів. 

Про це на брифінгу повідомив заступник Генерального прокурора України Олексій Баганець, передає кореспондент Львівського порталу.

За інформацією Головного слідчого управління, упродовж 2012-2014 років колишні посадовці Вищого господарського суду вимагали вказаний хабар від керівника підприємства за прийняття рішень суддями господарських судів на його користь. При цьому, хабарники погрожували підприємцю позбавленням його права власності на торгівельно-розважальний комплекс, який в подальшому було продано через товарну біржу, внаслідок чого вказаному підприємству завдані матеріальні збитки у розмірі 140 млн. гривень.
Відомості про даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 3 ст. 15 (замах на злочин), ч. 5 ст. 27 (види співучасників), ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Окрім того розпочато досудове розслідування за фактом винесення суддями Господарського суду м. Києва та Київського апеляційного господарського суду упродовж 2011-2012 років, за сприяння керівництва Вищого господарського суду України, завідомо неправосудних рішень, якими позбавлено одне з товариств з обмеженою відповідальністю права часткової власності на будівлю у столиці, площею 10220,8 кв. м. та права стягнення з іншого підприємства безпідставно отриманих грошових коштів у сумі 28 млн. грн. 
Дані про вчинення цього кримінального правопорушення зареєстровано за ч. 2 ст. 375 (постановлення суддею завідомо неправосудного вироку, рішення, ухвали або постанови) КК України. 

 Фото: www.credo-ua.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *