ОСТАННІ НОВИНИ

Генпрокуратура готує документи для заборони КПУ

|

Діяльність Комуністичної партії України може бути припинена шляхом скасування реєстрації в Міністерстві юстиції через доведені порушення статуту партії. Це випливає з пояснень заступника генерального прокурора Миколи Голомші, пише ТСН

Голомша пояснив, що прокурорам на місцях доручено провести перевірки політичних сил, котрі підозрюються у підтримці сепаратизму та тероризму. “І це стосується не тільки КПУ, а всіх партій, дії яких спрямовані на розпалювання міжнаціональної ворожнечі, на пропаганду і схиляння до порушення територіальної цілісності України, причетних до сепаратистських дій”, – розповів представник ГПУ.

Також Голомша повідомив, що такі партії перевіряються на предмет відповідності власним статутам, де передбачається повага до культури і законів України.

“Ми готуємося надати міністерству юстиції відповідну інформацію”, – додав він. За словами заступника генпрокурора, конкретних прізвищ обвинувачених поки немає. І про це можна буде говорити тільки після узагальнення матеріалів, які надійдуть із регіонів.

Фото: Львівський портал

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *