ОСТАННІ НОВИНИ

Садовий хоче пустити з аукціону приміщення, яким любується зі свого балкону в Ратуші

|

Управління комунальної власності Львівської міської ради інформує про продаж на аукціоні об’єктів малої приватизації комунальної власності м. Львова. На аукціон виставлено об’єкт приватизації – приміщення на пл. Ринок, 28. Кінцевий строк прийому заяв для участі в аукціоні – 7 липня 2014 року. Аукціон відбудеться 11 липня 2014 р. за адресою: м. Львів, пл. Ринок,1, 2-й поверх, велика сесійна зала, 11.00 год. Реєстрація учасників аукціону проводитиметься з 9.30 до 10.30 год. за місцем проведення аукціону. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міськради.

«Це дуже цікаве приміщення. Воно знаходиться на пл. Ринок, з мого балкону його добре видно. Важливо, щоб там був добрий господар. Там були проблеми – був орендар, який не платив оренду, займався маніпуляціями. Зараз це приміщення повністю вернулось в юрисдикцію міста. Ми хочемо його продати на аукціоні, максимально публічно, щоб були якнайбільші поступлення в бюджет міста. Хочеться, щоб ціна була адекватною. Я звернувся до всіх, кого це може цікавити, – будуть відкриті і чесні торги. Усіх запрошуємо», – розповів Андрій Садовий, міський голова Львова.

«Стартова ціна приміщення, яке управління комунальної власності виставляє на аукціон, становить 5 млн. 349 тис. грн. Сподіваємось, що у результаті торгів, ціна зросте і бюджет отримає значно більші надходження. Площа приміщення, яке продається –314 кв. м. Це перший поверх і приміщення підвалу. В орендаря, який самовільно використовував приміщення, це була галерея, а у підвалі – кафе.

 

Договір цього суб’єкта закінчився ще в січні 2011 року. З січня 2011 року та плата, яку суб’єкт мав би сплатити, до травня 2014 року, коли виконавча служба, на підставі рішень судів, його виселила, складає орієнтовно менше 300 тис. грн. Зараз ми готуємо позовні матеріали до суду про стягнення неустойки у подвійному розмірі.

Стосовно самого суб’єкта підприємницької діяльності, який до недавнього часу орендував це приміщення, то загальна сума його заборгованості перед бюджетом на сьогодні і по інших приміщеннях сягає до 900 тис. грн. Справи перебувають у судах.

Нема вимог стосовно цільового призначення об’єкту. Власник, який заплатить найбільшу суму і переможе в результаті проведення відкритих прозорих торгів, зможе використовувати об’єкт, згідно з чинним законодавством, без порушення видів діяльності, які заборонені.

Управління комунальної власності всіляко підтримує практику продажу приміщень на аукціоні. Бо це найбільш ефективний спосіб продажу майна, яке належить громаді. Оскільки це є можливість зростання ціни, залежно від ринкового попиту. А також цей процес виключає складову корупції, бо це прозорий продаж майна. Виходячи з цих міркувань, ми всіляко намагаємось збільшити кількість об’єктів, які будемо продавати шляхом аукціону. Ці кошти підуть до бюджету, а потім, згідно з бюджетними призначеннями, вони будуть витрачені на потреби громади міста.

 

Найбільш інвестиційно цікавий об’єкт, який продавався, це був кут Дорошенка-Словацького, який продався зі зростанням початкової ціни у 2,75 рази і продався за 6, 5 млн. грн.

Аукціон плануємо на 11 липня, заявки приймаються до 7 липня. Є велика кількість потенційних охочих, які довідуються інформацію про об’єкт. Тому сподіваюся, що буде достатня кількість учасників, що забезпечить прозорість. На сьогодні зареєстрованих учасників ще немає. Учасник аукціону сплачує реєстраційний внесок, у розмірі 17 грн., і 10 % від стартової ціни об’єкта, яка потім, у разі, якщо він не переможе, йому повертається. А якщо він переможе, то вона зараховується в ту суму, яку він зафіксував як переможець аукціону.

Зараз приміщення є опечатане, тому що по цьому об’єкту тривала складна процедура виселення. Виселення, яке відбувалося у травні 2014 року, відбувалося вже вдруге. Ми доклали всіх зусиль для того, щоб унеможливити незаконне проникнення в цей об’єкт у черговий раз. Це приміщення є під сигналізацією, з усіх боків заварене.

11 липня також проводитиметься аукціон по приміщенню вул. Шота Руставелі, 12. У нас є вже прийнята ухвала по вул. Шпитальній, 25 (171 кв.м). Сподіваюсь, що цей об’єкт також викличе зацікавлення і стартова ціна зросте. Ми підготували ухвалу, яка на минулому засіданні була перенесена депутатським корпусом. Сподіваюсь, завтра на сесії вона буде проголосована. Це ухвала про продаж способом аукціону 2 об’єктів – кут Дорошенка-Словацького (де знаходилась аптека) і Донцова, 2. Ці об’єкти також потенційно привабливі. Вже є прийнята ухвала по продажу великого об’єкту вул. Степанівни, 31», – розповідає начальник управління комунальної власності ЛМР Інна Свистун.

 
Фото: прес-служба ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *