ОСТАННІ НОВИНИ

Патріарх Філарет закликає Кірілла говорити правду

|

Предстооятель Української православної церкви Київського патріархату, патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет звернувся з офіційним відкритим листом до глави Російської православної церкви (московського патріархату) патріарха Кирилла. У листі він закликав колегу говорити правду. Офіційна заява розміщена на сайті УПЦ КП, інформує кореспондент Львівського порталу.

Лист публікується російською мовою. Як зазначає патріарх Філарет, написати цього листа його спонукало вчорашнє звернення глави УПЦ МП з приводу подій в Україні.

«Використання риторики «російського світу» у Вашому вчорашньому зверненні явно не сприяє ні припинення військових дій, ні встановленню миру, ні подоланню всезростаючої ворожості у відносинах Росії з Україною…

Ви знову підміняєте, як це вже стало традиційним для ієрархів Московського Патріархату, єдність народу Божого в Христі – єдністю структури Російської Православної Церкви, єдністю Вашої адміністративної влади над духовенством і паствою, єдністю російської (а в реальності часто – радянської) культурної ідентичності. Єдність народу Божого обіймає всіх істинно віруючих в Господа Ісуса Христа, а не тільки «історичну Русь», в той час як адміністративна влада об`єднує лише Російську Православну Церкву. Ставити між цими двома єдностями смисловий знак рівності – негідна маніпуляція з Вашого боку», – зокрема йдеться у листі.

З повним текстом заяви можна ознайомитись тут

Фото: risu.org.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *