ОСТАННІ НОВИНИ

Представники КПУ вербують бойовиків і постачають їм зброю (відео)

|

Під час допиту затримані на Луганщині бойовики розповіли, що їх вербували для участі у збройному протистоянні керівники місцевого осередку Комуністичної партії України. Про це повідомили у прес-центрі Служби безпеки України, інформує кореспондент Львівського порталу.

Нагадаємо, 14 червня силами АТО на прикордонному посту біля с.Дяково Антрацитного району Луганської області захоплено 5 бойовиків незаконного збройного формування.

Під час затримання у них вилучено ПЗРК різних модифікацій, ПТУР «Фагот», два РПГ, ящик тротилу, боєприпаси, топографічні карти.

Двоє захоплених бойовиків є мешканцями м. Лутугіно Луганської області. Під час допиту вони вказали, що їх вербували для участі у збройному протистоянні керівники місцевого осередку Комуністичної партії України.

За словами бойовиків, представники Компартії організовували також постачання стрілецької зброї в місця бойових дій.

Раніше повідомлялось про затримання бойовиків незаконного збройного формування, які обстріляли українських військових зі стрілецької автоматичної зброї.

Однин із затриманих – 21-річний громадянин Російської Федерації, колишній курсант Краснодарського вищого військового авіаційного училища Ніколай Крилов, розповів, що прибув на схід України «заробити гроші».

Зі слів найманця, він приїхав до Слов’янська, побачивши в Інтернеті рекламу про набір добровольців для участі у бойових діях на стороні терористичної організації «ДНР». За цю «роботу» координатори обіцяли грошову винагороду – одну тисячу доларів США на день.

Під час затримання у Крилова вилучено стрілецьку зброю, 7 тисяч гривень і, так звану, «летную книжку» – персональний звітний документ обліку підготовки пілота.

Відео: Служба безпеки України

Фото: скріншот з відео

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *