ОСТАННІ НОВИНИ

Як вивозять українців, що тікають з Донеччини та Луганщини

|

Фахівці Укрзалізниці щодобово відслідковують інформацію щодо пасажиропотоку зі Східного регіону України та у разі необхідності призначаються додаткові поїзди для евакуації українців, що тікають з Донеччини та Луганщини.  Про це під час брифінгу в Кабінеті Міністрів України повідомив начальник головного пасажирського управління Укрзалізниці Ігор Бреус.

«Упродовж двох тижнів для вивозу пасажирів із проблемних регіонів України було призначено на 11 рейсів поїзд № 565/566 Донецьк – Київ та на 7 рейсів поїзд № 564/563 Луганськ – Київ», – зазначив Ігор Бреус.

Окрім цього, за словами начальника головного пасажирського управління Укрзалізниці, був спеціально організований для перевезення дітей із Луганська поїзд № 525/526 Луганськ – Одеса та призначений на 6 рейсів поїзд № 701/702 Сватове – Харків.

«У дні, коли курсували додаткові поїзди, у продажу залишалося від 70 до 150 вільних місць зі Сходу України. Таким чином, завдяки  додатковим поїздам ми повністю забезпечили вивіз мешканців східних регіонів, які мали намір покинути небезпечну територію», – розповів Ігор Бреус.

За його словами, Укрзалізниця й надалі продовжує роботу щодо призначення додаткових поїздів зі східних регіонів. Так, у зв’язку зі збільшенням пасажиропотоку на 17 та 18 червня призначено додаткові поїзди із Луганська, а у найближчі дні планується призначити двогрупний поїзд Луганськ – Ясинувата – Київ.

«Таким чином, одним двогрупним поїздом ми забезпечимо вивіз пасажирів із Луганська та Донецька, адже повноцінний поїзд із 18 вагонів не затребуваний ні в Луганську, ні в Донецьку», – додав він.   

Також за словами Ігоря Бреуса, обслуговування та екіпірування пасажирських поїздів, у тому числі, що курсують із Донецька та Луганська проводиться згідно з встановленою технологією.

«Усі підрозділи Донецької залізниці, як і раніше, підпорядковуються Укрзалізниці та виконують перед ними поставлені завдання і забезпечують безпеку руху», –  резюмував Ігор Бреус. 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *