ОСТАННІ НОВИНИ

Український парламент заявив про утиски українців у Росії

|

Верховна Рада України ухвалила заяву “Про утиски та недотримання прав українців у Росії”. За відповідну постанову у вівторок проголосували 229 депутатів, передає УП.

Парламент відзначив тенденцію щодо значного і системного погіршення ситуації, пов`язаної із забезпеченням культурних, мовних, освітніх, інформаційних та релігійних потреб української громади в Росії.

“Спекулюючи на захисті інтересів росіян в Україні, висуваючи штучні та надумані претензії про порушення в Україні прав національних меншин, Росія водночас відкрито порушує права та інтереси однієї з найбільших етнічних громад Російської Федерації – українців, які лише за офіційними даними складають близько 2 млн., а за неофіційними понад 10 млн осіб”, – йдеться в документі.

Верховна Рада постановила ознайомити міжнародне співтовариство з позицією Верховної Ради України щодо утисків і недотримання прав українців у Росії.

Депутати закликали ООН, ОБСЄ, Раду Європи та Європейський парламент втрутитися в ситуацію та взяти її під свій контроль.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *