ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині цього року хочуть відремонтувати 144 дороги

|

З обласного бюджету Львівщини цьогоріч на ремонт 144 доріг місцевого значення передбачено понад 52 млн грн. Щоправда на сьогодні використано лише 3,1 млн грн.

Про це сьогодні на брифінгу під час сесійного засідання Львівської обласної ради повідомив начальник Служби автомобільних доріг Львівської області Юрій Лазаренко, передає кореспондент Львівського порталу.

Юрій Лазаренко пояснив, що на ремонти доріг Львівщини передбачені кошти з двох бюджетів – державного та обласного.

З державного бюджету зокрема, за його словами, передбачено 144 млн грн. на експлуатаційне утримання доріг, що включає прибирання узбіч, зимове прибирання доріг та заборгованість у 22 млн грн., яка залишилась з 2013 року.

Натомість з обласного бюджету, за словами Ю.Лазаренка, на ремонт місцевих доріг загального користування виділено нас сьогодні 52 млн 400 тис грн. За ці кошти мають відремонтувати 144 дорожніх об’єктів.

«4 червня Арсенієм Яценюком підписано постанову №169, яка передбачає на ремонт конкретно-визначених ділянок доріг державного значення в 144 млн, знову ж таки з яких частково є заборгованість з 2013 року. На сьогодні з експлуатаційного обслуговування вже використано близько 50 млн грн. З коштів постанови, яку підписав А.Яценюк, тобто за кредитні кошти, ми зараз проводимо процедуру тендерної закупівлі. З коштів обласного бюджету на сьогодні використано 3 млн 111 тис, оскільки із 144 об’єктів 63 – є об’єкти тендерної закупівлі», —  розповів начальник Служби автомобільних доріг Львівщини.

Щодо відкриття тендерних пропозицій щодо ремонту доріг у Львівській області, який виконуватимуть коштом обласного бюджету, то, за його словами, їх відкриття розпочнеться 27 червня. Відкриття пропозицій триватиме до перших чисел липня.

Юрій Лазаренко також запевнив, що практично в кожному районі області на сьогодні проводяться роботи щодо усунення ямковості на дорогах.

«До прикладу, усунення ямковості можна побачити на дорозі Самбір-Дрогобич, однак там роботи призупинені спершу були через погодні умови, а зараз через відсутність фінансування. А так ми фактично не оминаємо кожен район і навіть під час повені, коли до нас зверталися, аби ми зняли кошти з північних районів і кинути на їх на райони, де була повінь, ми не знімали звідти коштів. І роботи по усуненні ямковості облавтодором все одно проводилися», – зазначив Ю.Лазаренко.

Він також повідомив, що за кошти держбюджету планується відремонтувати 13 км дороги Великі Мости-Червоноград. Щоправда на сьогодні кошти передбачені лише на 4 км ремонту цієї дороги, зазначив Ю.Лазаренко. А на дорозі Львів-Тернопіль заплановано відремонтувати 35 км дороги за кошти держави.

 Фото: PHL

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *