ОСТАННІ НОВИНИ

Тягнибок вимагає оголосити воєнний стан на Донбасі уже завтра

|

Голова парламентської фракції ВО «Свобода» Олег Тягнибок вважає, що вже завтра необхідно ухвалити рішення про запровадження воєнного стану на теренах Луганської та Донецької областей. Про це лідер свободівців заявив сьогодні, 16 червня, під час Погоджувальної ради, повідомила Львівському порталу прес-служба ВО «Свобода».

 «Останні події чітко демонструють, що в країні є проблема не тільки з російськими терористами і сепаратистами – вже розпочалася війна з путінською Росією. Тому абсолютно всі найвищі органи влади мають заявити: Росія віроломно напала на Україну і має намір знищити територіальну цілісність держави і український суверенітет. Вже завтра необхідно ухвалити рішення про запровадження воєнного стану на теренах Луганської та Донецької областей. Нині має відбутися засідання Ради національної безпеки і оборони України, тому сподіваємося, що і Президент і РНБО ухвалять відповідне рішення. А ми в парламенті маємо одностайно підтримати цей крок. Застерігаю будь-кого з депутатів, хто посміє голосувати проти такого рішення!» – заявив Олег Тягнибок.

Також Голова ВО «Свобода» запропонував низку ініціатив, які допоможуть захистити українсько-російський кордон. «Треба затвердити постанову про вжиття заходів щодо посилення рівня захисту державного кордону (№4048а). Крім цього, маємо затвердити ініціативу про участь громадян в охороні громадського порядку і охороні державного кордону (№4914) – йдеться про те, що цивільні особи, які захищають незалежність держави на сході України, повинні мати правовий статус, що дозволяє використання холодної і вогнепальної зброї. Також пропонуємо якнайшвидше затвердити проект постанови про денонсацію угоди між урядами РФ та України про безвізові поїздки громадян (№4962). Маємо нарешті встановити візовий режим із Росією. Окрім цього, пропонуємо проект постанови про заходи щодо попередження екстремізму і сепаратизму в Україні (№4792). Ця ініціатива передбачає притягнення до кримінальної відповідальности осіб, які розміщують на будівлях державних органів або органів місцевого самоврядування символів інших держав або невизнаних республік», – зазначив Олег Тягнибок. 

Фото Михайло Дашкович  

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *