ОСТАННІ НОВИНИ

"Газпром" подав до суду на "Нафтогаз"

|

«Газпром» подав позов до Стокгольмського арбітражу на 4,5 млрд дол США і перевів «Нафтогаз України» на передоплату за газ. Таке повідомлення розміщено на офіційному сайті компанії.

Російський монополіст звинувачує українську компанію у неналежному виконанні зобов`язань за контрактом № КП від 19.01.2009, значній заборгованості за поставлений газ і відсутності платежів за рахунок поточних поставок.

«З 10:00 московського часу 16 червня 2014 ВАТ «Газпром» поставлятиме природний газ НАК «Нафтогаз України» тільки в тому обсязі, який був попередньо оплачено відповідно до умов Контракту» – зазначено у повідомленні «Газпрому».

У «Газпромі» також зазначають, що при цьому НАК «Нафтогаз України» зобов`язана забезпечити транзит природного газу в треті країни в повній відповідності з умовами чинного Контракту № ТКГУ від 19.01.2009.

«ВАТ «Газпром» розраховує на неухильне дотримання НАК «Нафтогаз України» своїх контрактних зобов`язань з транзиту газу в треті країни. Європейська комісія була заздалегідь повідомлена про можливі перебої з транзитом газу в разі, якщо НАК «Нафтогаз України» буде несанкціоновано відбирати газ з транзитних потоків.ВАТ «Газпром» вже зроблені і будуть робитися в майбутньому максимально можливі зусилля, спрямовані на недопущення потенційних перебоїв у транзиті газу для європейських покупців», – зазначено у повідомленні. 

Фото: job-sbu.org

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *