ОСТАННІ НОВИНИ

На Дрогобиччині катастрофічний стан доріг – депутатська комісія

|

Учора, 12 червня, відбулося виїзне засідання постійної комісії з питань промисловості, ЖКГ, транспорту та зв’язку Львівської обласної ради, під час якого депутати обстежили стан доріг у трьох районах області. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОР.

Для проведення виїзного засідання обрали три суміжні райони: Дрогобицький, Городоцький та Стрийський. Ці райони отримують однакове фінансування на ремонт доріг, але депутати відзначили разючу різницю щодо cтану шляхового полотна.

Як з’ясувалось, на Дрогобиччині не виконано робіт з покосу трав на узбіччях та не проводиться поточний ремонт доріг. На території Городоцького району узбіччя доріг обкошені, ям практично немає, поточний ремонт доріг здійснюється відрізками. Окрім того, комісія обстежила автошляхи у Стрийському районі. Тут ситуація дещо гірша, ніж в Городоцькому районі, але значно краща, ніж у Дрогобицькому.

Як зауважив голова постійної комісії з питань промисловості, ЖКГ, транспорту та зв’язку Львівської обласної ради Михайло Задорожний: «У Дрогобицькому районі, на дорозі Дрогобич – Львів (через село Волоща) наша комісія побачила катастрофічний стан дорожнього полотна, адже впродовж років не здійснювалось навіть поточного ремонту. І вже сьогодні на ремонт цієї дороги необхідні значні кошти. З того, що ми побачили, можемо зробити висновок, що не все залежить від фінансування, багато залежить і від господарності керівників райавтодорів».

Тому після завершення об’їзду доріг у районах, члени комісії повернулися у Дрогобицьку районну раду, де відбулася нарада за участю керівництва органів місцевого самоврядування Дрогобицького району, директора ДП «Львівський облавтодор» Віктора Багрія та керівництва автодору Дрогобицького району. Розмова вийшла дуже гострою.

Нагадаємо, що Львівська обласна рада вже на початку року (у березні)  прийняла Програму фінансування робіт, пов`язаних із будівництвом, реконструкцією, ремонтом та утриманням автомобільних доріг, на 2014 рік, підписане відповідне розпорядження голови Львівської обласної державної адміністрації. Можна розпочинати фінансування.

Як повідомив керівник «Львівського облавтодору» Віктор Багрій, на початку липня будуть завершені усі тендерні процедури, і тоді підрядники розпочнуть ремонті роботи на дорогах.

Депутати вирішили у серпні цього року знову повернутися до цього питання і з’ясувати, чи насправді розпочаті ремонтні роботи на об’єктах. Окрім того, члени комісії наступного тижня  проведуть обстеження автошляхів інших районів області.

Фото: прес-служба ЛОР 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *