ОСТАННІ НОВИНИ

Університету ім. І.Франка представили нового ректора

|

У Дзеркальній залі Львівського національного університету імені Івана Франка сьогодні відбулося урочисте засідання Вченої ради вишу з нагоди представлення доктора філософських наук, професора Володимира Мельника на посаду ректора. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Франкового університету.

Від імені Міністерства освіти і науки України, міністра Сергія Квіта, першого заступника міністра Інни Совсун і від себе особисто звернувся до учасників урочистостей заступник начальника управління Ігор Кабанов, який подякував університету в особі першого проректора, професора Василя Височанського за створення належних умов для максимально прозорого й демократичного проведення виборів. Ігор Кабанов зазначив, що 10 червня 2014 року кадрова комісія Міністерства одноголосно проголосувала за рекомендацію кандидатури професора Володимира Мельника на посаду Ректора ЛНУ ім. Івана Франка.

Представник Міністерства освіти і науки України зачитав наказ  від 11 червня 2014 року № 262-К «Про призначення на посаду Ректора», у якому йдеться: «Призначити доктора філософських наук, професора Володимира Мельника Ректором Львівського національного університету імені Івана Франка з 12 червня 2014 року, строком на п’ять років, по 12 червня 2019 року, як обраного за конкурсом, згідно з частиною першою статті 39 Закону України «Про вищу освіту», на умовах, викладених у контракті». Ігор Кабанов привітав Володимира Мельника із призначенням і побажав, аби він зберігав і помножував славу Львівського університету.

Перший свій виступ на посаді ректора Львівського національного університету імені Івана Франка професор Володимир Мельник розпочав словами: «Для мене це надзвичайно хвилюючий день, і я думаю, що це пов’язано з тією відповідальністю за довіру, яку мені надає колектив – академічна спільнота Львівського національного університету імені Івана Франка. Я свідомий того, що усім нам спільно потрібно зробити все, щоб університет надалі розвивався  як європейський з українськими національними традиціями. Я свідомий того, що без об’єднаних зусиль ми не зробимо кроки, які відповідають динаміці нашого часу, викликам сучасного глобалізованого світу».

Фото: Львівський портал  

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *