ОСТАННІ НОВИНИ

Терористів інформують з джерел у середовищі українських силовиків – Тимчук

|

Керівник центру воєнно-політичних достілдень Дмитро Тимчук переконаний, що терористів інформують з джерел у середовищі українських силовиків. Про це він написав на своїй сторінці у Фейсбук. 

«За даними групи «Інформаційний Опір», нинішні бойові зіткнення українських силовиків з терористами в прикордонних районах поблизу кордону з Росією викликають запитання в плані організації та координації дій сил АТО.

Зокрема, є серйозні підстави вважати, що засідка, в яку потрапив підрозділ 79-ї окремої високомобільна десантної бригади, була організована на підставі інформації, отриманої терористами з джерел у середовищі українських силовиків.

Привертає увагу той факт, що з боку терористів в нападі на українських десантників брали участь снайпери, що демонструють високий рівень професійної підготовки. Це гостро ставить питання про наявність у сил АТО потенціалу для проведення ефективних контрснайперскіх дій.

Разом з тим, виникли деякі проблеми із застосуванням армійської авіації, що прибула на підмогу десантникам. Що ставить питання про необхідність організації більш тісної взаємодії між підрозділами, які беруть участь у АТО, і забезпечення умов для ефективного застосування авіації.

Також, поданим групи «ІО», місцевими терористами і російськими найманцями проводяться масштабні роботи по створенню та обладнанню опорного пункту в районі залишеного українськими прикордонниками пункту пропуску «Довжанський» на кордоні з РФ.

Тут активно проводяться інженерно-саперні роботи, обладнуються захищені вогневі точки. Оборонний потенціал даного району оборони терористів зростає фактично щогодини», – написав Д.Тимчук.

Фото: Фейсбук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *