ОСТАННІ НОВИНИ

У Маріуполі завершилася АТО: затримано 30 бойовиків

|

Зараз продовжується точкова зачистка, терористи почали ховатися в будинках і підвалах, щоб врятувати своє життя, зазначає Антон Геращенко.

Антитерористична операція в Маріуполі пройшла успішно, затримано 30 терористів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив на брифінгу радник міністра внутрішніх справ України Антон Геращенко.

«Сьогодні о 5 ранку почалася заздалегідь спланована операція. Наказ на виконання операції дав міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Операція складалася з кількох частин: в першу чергу, штурмова група – батальйон «Азов» – пішла на укріплення терористів. Також було здійснено оточення силами військ Національної гвардії і силами батальйону «Дніпро-1». Також Збройні сили України були виставлені по периметру міста для недопущення масового виїзду терористів з міста і недопущення вивезення зброї», – сказав він.

За словами Геращенка, «операція пройшла успішно. Спочатку було знищено бетонні укріплення терористів, після застосування ручних гранатометів терористам було продемонстровано серйозність наших намірів. Затримано близько 30 терористів, їх всіх вивезено в безпечне місце. Зараз продовжується точкова зачистка, терористи почали ховатися в будинках і підвалах, щоб врятувати своє життя».

Крім того, Геращенко зазначив, що «одного з керівників маріупольських терористів на прізвисько «Борода» знайшли в підвалі, попередивши, якщо він не вийде, то туди буде кинуто гранату. Тому ватажок здався».

За словами Геращенка, українські силовики у таборі терористів мали власних розвідників, які повідомляли про моральний стан і рівень підготовки бойовиків. Також було взято у полон терористів, які дали свідчення про місцезнаходження снайперських точок, мін, фугасів. Крім того, у будівлю, де перебували терористи, було закладено дві бомби, українські силовики знали про них, тому їх централізовано підірвали, і при цьому ніхто не загинув.

«На всіх адміністративних будівлях міста Маріуполя вже вивішують українські прапори. У першу чергу, прапор було вивішено на будівлі Маріупольської міської ради, і місто знову повертається до свого нормального життя», – заявив радник міністра.

Як стверджує Геращенко, досягненням АТО в Маріуполі стало те, що жоден з мирних жителів не вийшов на захист терористів. «Не було жодної людини з городян, яка б прийшла підтримувати чи захищати терористів», – сказав він.

У свою чергу, керівник батальйону «Азов», який з місця подій вийшов по телефонному зв`язку на прес-конференцію, повідомив, що з боку українських силовиків жертв немає, троє легко поранені, один – тяжко, у нього поранення в черевну порожнину і плече. На даний момент проводиться операція.

Фото: Олег Ляшко 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *